Top 100 DC Comics

40-31: The one where Jack Knight doesn't want to be a hero
36

Flashpoint

2011WriterGeoff JohnsArtistAndy KubertDC Comics

Το 2011, εν όψει του reboot της, η DC ξεκίνησε ένα event που έμελλε να επηρεάσει ανεπιστρεπτί το σύμπαν της στην ολότητά του. Το FLASHPOINT θεωρείται μία από τις κορυφαίες ιστορίες του Flash και ήταν ο προπομπός του σκοτεινότερου NEW 52.

O Barry Allen, αφού επέστρεψε μέσω του δικού του THE FLASH: REBIRTH και επέζησε του BLACKEST NIGHT, ξυπνάει μία μέρα και βρίσκεται σε ένα εναλλακτικό timeline, στο οποίο όλα έχουν πάει κατά διαόλου και ο ίδιος δεν έχει πια δυνάμεις. Υποπτευόμενος ότι πίσω από όλα κρύβεται ο Reverse-Flash, προσπαθεί να αποκτήσει ξανά τις δυνάμεις του, σε έναν mad, mad world, όπου ο Superman δεν ήταν ποτέ ήρωας, ο Batman είναι ο Thomas Wayne, και οι Αμαζόνες της Wonder Woman έχουν καταστρέψει τον μισό κόσμο, μετά από πόλεμο με την Ατλαντίδα! Όμως, η γενεσιουργός αιτία ήταν ο ίδιος και όχι ο Reverse-Flash…

To crossover event εξαπλώθηκε συνολικά σε 60 τεύχη, όμως δεν αξίζουν τόσο όσο το main series, το οποίο καταλαμβάνει πέντε τεύχη γεμάτα δράση, αγωνία και συγκίνηση, στεκούμενο αγέρωχο ως μία “must read” ιστορία του Flash, η οποία έχει διασκευαστεί στην animated ταινία JUSTICE LEAGUE: THE FLASHPOINT PARADOX, ενώ αποτελεί, σε γενικές γραμμές, και τον αφηγηματικό κορμό του τρίτου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς THE FLASH, του CW.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31