Top 100 DC Comics

40-31: The one where Jack Knight doesn't want to be a hero
35

Starman

1994-2001WritersJames Robinson, David S. GoyerArtistsTony Harris, Peter SnejbjergDC Comics

Στην πρόσφατη αναγέννηση του DC Universe, αναφέρθηκε ότι έλειπε ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό του, το legacy. Ακριβώς αυτό εξερευνά στο STARMAN o James Robinson, χρησιμοποιώντας έναν δευτερεύοντα χαρακτήρα του Golden Age DCU.

H ιστορία ξεκινά με τη δολοφονία του David Knight, του μεγαλύτερου γιου του Ted Knight (Golden Age Starman) από το γιο του Mist, που ήταν η νέμεσις του Starman στα 40s. Με αναδρομές, μαθαίνουμε ότι η επαναστατική φύση του Jack Knight, μικρότερου αδερφού του David, τον έχει οδηγήσει να απορρίψει την κληρονομιά του Starman και τον έχει αποξενώσει από τον πατέρα του και τον αδερφό του.

Ο θάνατος του David, όμως, θα τον αναγκάσει, αρχικά απρόθυμα, να συνεχίσει στα βήματα του αδερφού του, για να σώσει τον πατέρα του από τον Mist. Με αυτόν τον τρόπο, ξεκινά το ταξίδι του Jack προς την ενηλικίωση, την αποδοχή της κληρονομιάς του Starman και της συμφιλίωσης με τον πατέρα του. Στο ταξίδι αυτό, θα τον συνοδέψουν πολλοί ενδιαφέροντες supporting characters, ενώ θα μάθουμε ότι ο ρόλος του Starman δεν περιορίζεται μόνο στη Γη, ή στο παρόν, αφού θα συναντήσουμε και άλλους Starmen, στο σύμπαν και από άλλες χρονικές περιόδους. Επιπλέον, ήδη από την αρχή, o Robinson αφήνει hints ότι η Opal City, η πόλη που διαδραματίζονται οι περισσότερες ιστορίες, έχει πολύ πλούσιο παρελθόν, το οποίο θα εξερευνήσει και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια.

To STARMAN είναι η καλύτερη δουλειά του Robinson. Έχει σταθερά καλή ποιότητα για 80 τεύχη – τα τελευταία, μάλιστα, γίνονται όλο και καλύτερα – και έχει εξαιρετικό φινάλε.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31