Top 100 DC Comics

40-31: The one where Jack Knight doesn't want to be a hero
32

Βatman: Hush

2002-2003WriterJeph LoebArtistJim LeeDC Comics

Μία από τις πιο γνωστές ιστορίες του Batman! Τί μπορεί να πει κανείς για αυτό το αριστούργημα των Jeph Loeb και Jim Lee; Είναι ένα comic φτιαγμένο για αρχάριους στον κόσμο του Caped Crusader, επειδή, εκτός από τον κεντρικό villain του storyline, συμπεριλαμβάνει σχεδόν κάθε σημαντικό εχθρό του Batman και κάνει μια πολύ καλή εισαγωγή σε όλους τους. Aπό τα πιο ωραία στοιχεία του comic, μάλιστα, είναι το τεράστιο gallery χαρακτήρων που εμφανίζονται.

Τα σκίτσα του Jim Lee είναι, όπως πάντα, αψεγάδιαστα και ζωντανά – ειδικά στο συγκεκριμένο storyline, που συνοδεύουν το σενάριο του Jeph Loeb, ο οποίος δημιουργεί ένα μυστήριο με πολλές πτυχές και απρόσμενες στροφές και εξελίξεις.

Η μυστήρια ατμόσφαιρα που περιτριγυρίζει τον καινούργιο δολοφόνο που μαστίζει τη Gotham, τον Hush, είναι πολύ καλοδουλεμένη μέσα από το σενάριο, καθώς και από τα σκίτσα. Αν και το payoff θα μπορούσε να ήταν ίσως λίγο καλύτερο, ή τα κίνητρα του Hush λίγο πιο ξεκάθαρα και καλύτερα αιτιολογημένα, είναι και πάλι μία λαμπρή προσθήκη στη συλλογή των καλύτερων ιστοριών του Dark Knight.

Επίσης, το HUSH συμπεριλαμβάνει μία από τις πιο ωραίες μάχες Batman εναντίον Superman που έχουν αποτυπωθεί σε χαρτί ever! Πώς κατέληξε, όμως, η ιστορία να δείχνει τον Batman και τον Supes να παίζουν ξύλο; Πάρε το comic και μάθε!

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31