Top 100 DC Comics

30-21: The one where Robin dies and Superman is a communist

Λίγο πριν μπούμε στο Top 20, συναντάμε τον τελευταίο άντρα στη Γη, τους sidekicks που σιγά-σιγά μεγαλώνουν (και κάποιοι από αυτούς σκοτώνονται), τους hard-travelling heroes, και τον Σοβιετικό Man Of Steel! Μια από τις πιο controversial δεκάδες αυτής της λίστας…

30

Planetary

1999-2009WriterWarren EllisArtistJohn CassadayDC Comics (Wildstorm)

Στο PLANETARY του Warren Ellis, ακολουθούμε μια ομάδα χαρακτήρων που δηλώνουν “Αρχαιολόγοι του Απίθανου”, καθώς ανακαλύπτουν τη μυστική ιστορία του κόσμου.

Έχουμε να κάνουμε, στην ουσία, με ένα love letter του Warren Ellis στην pop κουλτούρα του 20ου Αιώνα, που εισάγει στον κόσμο του Wildstorm Universe, χαρακτήρες εμπνευσμένους από τις πιο εμβληματικές φιγούρες των pulps, των comics και του κινηματογράφου. Ο Godzilla, ο Doc Savage, ο Tarzan, οι υπερήρωες της Marvel και της DC και οι σκοτεινοί ήρωες της British Invasion, είναι μόνο λίγοι από τους χαρακτήρες που θα αναγνωρίσει ένας παρατηρητικός αναγνώστης, στις σελίδες του PLANETARY.

Το PLANETARY καταφέρνει να γίνει ταυτόχρονα meta-ανάλυση, υπερηρωικό comic, sci-fi περιπέτεια και κατασκοπικό θρίλερ. Αν όλα αυτά ακούγονται περίεργα, πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι όντως είναι. Εξάλλου, για να πάρει κανείς μια καλή ιδέα για το πνεύμα του PLANETARY, φτάνει να κοιτάξει το μότο που επαναλαμβάνουν συχνά οι πρωταγωνιστές του: “Παράξενος κόσμος. Ας φροντίσουμε να παραμείνει έτσι.”

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21