Top 100 DC Comics

30-21: The one where Robin dies and Superman is a communist
27

Hellblazer (Jamie Delano)

1987-1991WriterJamie DelanoArtistsJohn Ridgway, Richard Piers Rayner, Mike Hoffman, Mark Buckingham, Ron Tiner, Sean Phillips, Dean Motter, Dave McKean, Steve PughDC Comics

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος σε αυτή τη σκέψη, αλλά νομίζω ότι όλοι, λίγο-πολύ, αγαπάμε τον John Constantine. Είναι γοητευτικός, ταλαντούχος, έξυπνος, αστείος, και, συγχρόνως, είναι ένα ατίθασο κυνικό ρεμάλι, που μάλλον κανείς δεν θα πολυήθελε να κάνει παρέα μαζί του. Αλλά αυτό είναι που τον κάνει και τόσο ξεχωριστό ως χαρακτήρα.

Ξεκινώντας απλά ως η ανάγκη δύο σχεδιαστών να φτιάξουν ένα χαρακτήρα που θα μοιάζει στον Sting, ο John Constantine έκανε το ντεμπούτο του στις σελίδες του SWAMP THING και απέκτησε για πρώτη φορά τον δικό του τίτλο το 1988. Ο Delano, ο οποίος ανέλαβε τη συγγραφή, ανέδειξε τον χαρακτήρα σε παγκόσμιο είδωλο της pop κουλτούρας, μέσα από τις occult αναζητήσεις που κυριαρχούν στο comic, μέσα από τις παράξενες ιστορίες στις οποίες τον έβαλε να πρωταγωνιστεί, αλλά κυρίως μέσα από τη διάχυτη πολιτικοκοινωνική σάτιρα, η οποία διαπνέει όλο το run. Ο Constantine του Delano εξάλλου είναι ένα ατίθασος, πρωην πάνκης άγγλος, με μαγικές δυνάμεις, στο απόγειο του θατσερισμού στη Μεγάλη Βρετανία. Εμπλουτίζοντας το σύμπαν του HELLBLAZER με μια σειρά από ενδιαφέροντες και καθόλου παράταιρους χαρακτήρες, ο Delano έστησε έναν φανταστικό κόσμο και δημιούργησε σχολή πάνω στο είδος, καθώς πολλοί είναι αυτοί ακολούθησαν το παράδειγμα του.

Τα comics της πρώτης περιόδου του HELLBLAZER θεωρώ πως παραμένουν τα καλύτερα του χαρακτήρα και αυτά που τον καθόρισαν, ενώ ο John Constantine που θα μου έρχεται στο μυαλό, παρά τα πολλά τεύχη που έχουν μεσολαβήσει, θα είναι πάντα αυτός του Delano.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21