Top 100 DC Comics

30-21: The one where Robin dies and Superman is a communist
25

The New Teen Titans (Wolfman/Perez)

1980-1984WriterMarv WolfmanArtistGeorge PerezDC Comics

Ξέρεις ότι το run ενός creative team είναι πραγματικά καλό, όταν δύο δεκαετίες σχεδόν μετά την λήξη του, βγαίνει σειρά βασισμένη σε αυτό! Σωστά καταλάβατε, το TEEN TITANS του Cartoon Network, με το οποίο μεγάλωσε η γενιά των 2000s, είναι κυρίως βασισμένο στο NEW TEEN TITANS των Wolfman και Perez!

Τί μπορεί κανείς να πρωτοπεί για αυτή τη σειρά; Τα λόγια δεν είναι αρκετά… Το dynamic duo Marv Wolfman και George Perez μας έδωσαν ίσως την καλύτερη ομάδα των Titans, με κάθε μέλος να είναι πραγματικά ξεχωριστό, όχι μόνο από πλευράς δυνάμεων, αλλά και όσον αφορά την ψυχοσύνθεσή του.

Η προσφορά του NEW TEEN TITANS στον χώρο των comics είναι ανεκτίμητη και σίγουρα δεν μπορεί να χωρέσει σε ένα μικρό κειμενάκι. Μέσα από αυτή τη σειρά, είδαμε τα πρώτα βήματα των ηρώων Cyborg, Starfire και Raven και ήρθαμε σε επαφή με νέους villains, όπως ο Deathstroke και ο Trigon. Και τελικά, χάρη σε αυτή, αποκτήσαμε και το storyline “The Judas Contract”, με την κατάσκοπο του Slade Wilson να προδίδει την ομάδα και να προσπαθεί να την καταστρέψει από μέσα.

Το αποτέλεσμα; Οι Teen Titans πλέον δεν ήταν μια ομάδα από sidekicks, μια ομάδα που δύσκολα κάποιοι θα έπαιρναν στα σοβαρά. Ήταν πια μια ομάδα με τρισδιάστατους χαρακτήρες, που αντιμετώπιζε σοβαρές απειλές, μια ομάδα με χορταστικές περιπέτειες, που κανένας δεν πρέπει να χάσει!

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21