Top 100 DC Comics

30-21: The one where Robin dies and Superman is a communist
23

Green Lantern/Green Arrow

1970-1972WriterDennis O'NeilArtistNeal AdamsDC Comics

Μία από τις καλύτερες team-up σειρές – αν όχι η καλύτερη – οπότε είναι λογικό να μπει στη λίστα! Ειδικά όταν μιλάμε για δημιουργία των Denny O’Neil και Neal Adams.

Όσοι έχουν μεγαλώσει διαβάζοντας (ή έστω έχουν διαβάσει κάποια στιγμή) το GREEN LANTERN/GREEN ARROW, των δύο αυτών καλλιτεχνικών ιδιοφυιών, σίγουρα αναπολούν τις περιπέτειες και την διασκέδαση που προσφέρει η σειρά αυτή. Όσοι δεν τη γνωρίζουν, ίσως να έχουν ακουστά για το two-parter “Snowbirds Don’t Fly”, η οποίο κέρδισε και το βράβείο Shazam ως “Best Individual Story”, το 1971, και ήταν ορόσημο στην κοινωνική εξέλιξη των comics, καθώς ήταν ένα από τα λίγα comics της εποχής, που περιείχαν πιό ώριμα και σοβαρά κοινωνικά θέματα (στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα ναρκωτικά). Μετά από αυτό το storyline και την απήχηση που είχε, ο κόσμος των comics άλλαξε προς το καλύτερο.

Αλλά, πέρα από αυτό, το GREEN LANTERN/GREEN ARROW είναι μία σειρά με πρωταγωνιστές τους πιό διασκεδαστικούς κολλητούς στα comics, τον Oliver Queen και τον Hal Jordan, σε ιστορίες που ενίοτε θυμίζουν buddy cop comedy, σε στιλ LETHAL WEAPON. Η χημεία τους είναι πολύ καλογραμμένη και καλοδουλεμένη και αποτελεί το κεντρικό θέμα μίας σειράς που καταφέρνει να βρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της κλασσικής superhero διασκέδασης και του πιό ώριμου και σοβαρού σεναρίου, δημιουργώντας έτσι έναν από τους πιό αξιμνημόνευτους τίτλους comics όλων των εποχών!

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21