Faith #6

Οι πραγματικοί ήρωες δεν χρειάζονται υπερδυνάμεις
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Faith #6

WriterJody HouserArtistsMeghan Hetrick, Marguerite SauvagePublisherValiant

Η ongoing σειρά με πρωταγωνίστρια τη Faith Herbert συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε το επιτυχημένο mini series. Σε αυτό το τεύχος, η Faith καλείται να αντιμετωπίσει, χωρίς τις δυνάμεις της, μια έφηβη pop star με υπερδυνάμεις, που σπέρνει τον πανικό στο πέρασμά της. Το όλο concept υπηρήρωας χωρίς δυνάμεις μόνο καινούργιο δεν είναι, αλλά στα χέρια της μέχρι στιγμής συνεπέστατης και ικανής Houser, γίνεται μια συμπαθητική ιστορία. Επίσης, η χρήση του συγκεκριμένου concept διαφοροποιεί το συγκεκριμένο τεύχος από τα προηγούμενα και έτσι η σειρά δεν χάνει τη φρεσκάδα της. Η Houser παίρνει πόντους και για την πολύ καλή χρήση pop culture αναφορών.

Στο εικαστικό κομμάτι, τα ηνία αναλαμβάνει η Meghan Hetrick, δουλειά της οποίας πρωτοείδαμε στο προηγούμενο τεύχος της σειράς. Το λιτό σχέδιό της είναι κατώτερο του Pere Pérez, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το artwork της σειράς μέχρι τώρα. Όμως, η σταθερή παρουσία των σκίτσων της Sauvage και των χρωμάτων του Andrew Dalhouse, κρατούν την εικαστική συνοχή της σειράς.

Το παρών τεύχος αποτελεί σίγουρα μια επιτυχημένη προσθήκη στην ανάλαφρη, γεμάτη φρεσκάδα σειρά της Valiant, η οποία αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι δεν χρειάζονται παγκοσμίου κλίμακας απειλές και συνεχείς καταστάσεις “ζωής ή θανάτου”, για να είναι ένα υπερηρωικό comic ικανοποιητικό και να κρατά το ενδιαφέρον του κοινού για τη συνέχεια.