Shade, The Changing Girl #3

Καλοφτιαγμένο, αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή προσπάθεια!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Shade, The Changing Girl #3

WriterCecil CastellucciArtistMarley ZarconePublisherDC Comics (Young Animal)

Και τα τέσσερα comics του Young Animal imprint είναι αρκετά ενδιαφέροντα και εισάγουν διάφορα μοντέρνα στοιχεία, που έχουν στόχο να “πιάσουν” μια νέα γενιά αναγνωστών, η οποία δεν καλύπτεται πια από την κλασική superhero συνταγή. Το SHADE: THE CHANGING GIRL εκτιμώ πως είναι μάλλον το πιο αδύναμο από αυτά, κυρίως γιατί, παρά το coolness που θέλει να πουλήσει, στο τέλος της ημέρας παραμένει μια εφηβική hipster σαπουνόπερα. Όχι βέβαια ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό, απλά, φτάνοντας στο τρίτο τεύχος, αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι ίσως – και αυτό το “ίσως” το τονίζω – το συγκεκριμένο comic να μην απευθύνεται σε μένα. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν είναι αδιάφορο.

Η ιστορία προχωρά, καθώς η Loma μαθαίνει περισσότερα για τον χαρακτήρα του κοριτσιού, στης οποίας το σώμα κατοικεί, ενώ συγχρόνως έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της. Εστιάζοντας στις σχέσεις που αναπτύσσονται στο σχολείο, η Castellucci συνεχίζει να καταπιάνεται με το ζήτημα του bullying, αλλά από μια αρκετά εναλλακτική και ενδιαφέρουσα σκοπιά. Παράλληλα, in a galaxy far away, στον Meta, συμβαίνουν κάποια πράγματα που πιθανόν να παίξουν ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, αλλά προς το παρόν δεν προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πάντως, το σχέδιο και τα χρώματα συνθέτουν έναν ψυχεδελικό καμβά, που καθιστά το comic πολύ όμορφο και ιδιαίτερα ευχάριστο στο διάβασμα.

Το SHADE, THE CHANGING GIRL – και όλο το imprint του Young Animal – μου μοιάζει αρκετά επηρεασμένο από την Image. Αν η DC προσπαθεί, με αυτόν τον τρόπο, να αντιγράψει την επιτυχία της Vertigo, απευθυνόμενη στη γενιά των 2010s, θεωρώ πως σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ παραπάνω…