Ghost Rider X-Mas Special #1

Ένα ασυνήθιστο αλλά διασκεδαστικό χριστουγεννιάτικο comic!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ghost Rider X-Mas Special #1

WriterMethod ManArtistsAnthony Piper, BalakPublisherMarvel Comics

Ο μικρός αδερφός του Robbie, o Gabe, δέχεται πολλά πειράγματα από τους συμμαθητές του επειδή πιστεύει υπερβολικά στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Τα παιδία του Ανατολικού Los Angeles δεν ανυπομονούν καθόλου για την επίσκεψη του Άι Βασίλη, πράγμα που τους κάνει τα τέλεια θύματα του σατανικού Krampus…

Μία λέξη η οποία θα περιέγραφε αυτό το comic είναι “παράξενο”. Δεν χρειάζεται να έχει διαβάσει καν κανείς το comic για να το συνειδητοποιήσει – μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο Ghost Rider έρχεται αντιμέτωπος με τον Krampus, σε τεύχος που το γράφει ο ράπερ Method Man, είναι αξιοπερίεργο. Το τεύχος είναι, περιέργως, διασκεδαστικό, αλλά είναι επίσης κάπως campy και έχει αυτή την παράξενη αίσθηση σαν να διαβάζουμε χριστουγεννιάτικο παραμυθάκι. Εν μέρει, αυτό είναι καλό, αλλά ίσως o Robbie Reyes να έγινε κάπως υπερβολικά kid-friendly σε αυτό το comic.

Επίσης, είναι περίεργη η επιλογή του Ghost Rider για να πρωταγωνιστήσει σε μία τέτοια ιστορία. Η ιδέα του Spirit Of Vengence να το παίζει Άι Βασίλης, είναι μεν ενδιαφέρουσα, αλλά ταυτόχρονα κάνει τον Robbie Reyes να μοιάζει, εν μέρει, out of character. Ο Krampus, ως κακός, είναι ό,τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τον κλασικό εχθρό των Χριστουγέννων, οπότε δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν επ’ αυτού.

Το GHOST RIDER CHRISTMAS SPECIAL είναι ένα διασκεδαστικό εορταστικό comic, το οποίο θα μπορούσατε να διαβάσετε για να μπείτε κι εσείς στο πνεύμα των Χριστουγέννων!