Assassination Classroom Vol. 13

Επαγγελματικός προσανατολισμός
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Assassination Classroom Vol. 13

Writer/ArtistYūsei MatsuiPublisherViz Media

Στο προηγούμενο volume, οι μαθητές και οι δάσκαλοι έπεσαν στην παγίδα του Grim Reaper. Ωστόσο, τώρα τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, αφού o Reaper θέτει μια θανάσιμη παγίδα ενάντια του Mr. Karasuma και της Ms. Vitch, ενώ ο Karasuma προσπαθεί να κυνηγήσει και να νικήσει τον Reaper. Μετά το τέλος αυτού του arc, αρχίζει ένα άλλο, πολύ ενδιαφέρον,  με τον Koro Sensei να ασχολείται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών. Τέλος, μαθαίνουμε ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο φεστιβάλ, στο οποίο θα κονταροχτυπηθούν ξανά η Class E και η Class A, το οποίο, λογικά, θα είναι και το κύριο θέμα του 14ου volume.

Το arc με τον Grim Reaper τελειώνει όχι όσο σκοτεινά όσο άρχισε, αλλά με το τυπικό, περίεργο χιούμορ, που χαρακτηρίζει την σειρά, για το οποίο την αγαπήσαμε, αν και, προσωπικά, θα προτιμούσα να τελείωνε λιγότερο ανάλαφρα. Επιπλέον, σε αυτό το volume και με αφορμή τον επαγγελματικό προσανατολισμό, γνωρίζουμε το background του Nagisa, του πιο μυστηριώδους μαθητή της τάξης, του οποίου αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα, αλλά και η δύσκολη οικογενειακή ζωή. Το volume κλείνει με την προετοιμασία για το ερχόμενο σχολικό φεστιβάλ, κάτι που μας δείχνει πως, μετά από δύο αρκετά έντονα arcs, η σειρά θα “ηρεμήσει” για λίγο.

Πολύ ωραίο volume, που μας λύνει αρκετές απορίες σχετικά με τον Nagisa, αλλά και μας προετοιμάζει για μια ακόμα “κόντρα” της Class E με την Class A.