Star-Lord #1

Ένα αρκετά εύγεστο ορεκτικό
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Star-Lord #1

WriterChip ZdarskyArtistKris AnkaPublisherMarvel Comics

Τι να περιμένει άραγε κανείς από ένα comic που έχει πρωταγωνιστή τον Peter Quill; Μιλάμε για εκείνον που είναι επίσης γνωστός ως Star-Lord και γιος του πρώην βασιλιά του πλανήτη Spartax, αλλά και της γήινης Meredith Quill του πλανήτη Γη. Καταλάβατε έτσι; Τέλεια. Τότε θα σας πω τι να περιμένετε.

Αναμένετε, λοιπόν, έναν Peter Quill με μια αμυδρή ομοιότητα στον Chris Pratt, (ο οποίος ενσαρκώνει τον ίδιο χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη), έναν Peter Quill που δεν είναι πια αρχηγός των Guardians Οf Τhe Galaxy και μένει (προσωρινά) στον πλανήτη της μητέρας του, μετά το τέλος του CIVIL WAR II. Εκεί, θα συναντήσει διάφορες οικίες φυσιογνωμίες, όπως τον Howard the Duck, την Kitty Pryde, αλλά και επιπλέον ακόμα έναν που δε θα σας πω το όνομά του, γιατί κρίμα είναι να τα μάθετε όλα από εδώ. Κατά την προσπάθεια του να προσαρμοστεί στον πλανήτη που μεγάλωσε, θα μάθει μερικά πράγματα σχετικά με τον Van Gogh, αλλά και προφανώς θα μπλεχτεί σε μπελάδες, όπως πολλοί θα περίμεναν.

Ο τρόπος που απεικονίζεται ο Star-Lord στο χαρτί ταιριάζει στον cheerful χαρακτήρα της ιστορίας και αυτό ενισχύεται επιπλέον με την παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποιείται. Το σκίτσο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, φαίνεται με την πρώτη ματιά ότι κατάγεται από το Marvelικό σύμπαν και ανταποκρίνεται στα σημερινά πρότυπα και στάνταρ.

Με λίγα λόγια, το comic είναι ένα ορεκτικό, αρκετά εύγεστο, που μας προετοιμάζει για το κυρίως πιάτο. Ας ελπίσουμε, όμως, αυτό να είναι καλομαγειρεμένο και πρωτότυπο και όχι μια συνταγή που έχει καταναλωθεί αναρίθμητες φορές.