Cerebus In Hell? #0

H επιστροφή του Cerebus! Σχεδόν...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Cerebus In Hell? #0

WriterDave SimArtistsDave Sim, Gustave Doré, Sandeep AtwalPublisherAardvark-Vanaheim

O Cerebus επιστρέφει; Ο CEREBUS ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ; Ναι. Και όχι. Όπως κάθε πτυχή στη ζωή του θρυλικού aardvark, και η μεταθανάτια επιστροφή του δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Ο Cerebus επιστρέφει στις σελίδες των comics (αφού έχει ήδη κάνει την ψηφιακή του επιστροφή), με μια σειρά από strips, βασισμένα στο premise του INFERNO του Dante Alighieri και στις ξυλογραφίες του Gustave Doré.

Ο Cerebus, λοιπόν, επιστρέφει! Αλλά έχουμε νέα τεύχη CEREBUS στα χέρια μας; Όχι ακριβώς. Μια πάθηση στο χέρι του Dave Sim δεν του επιτρέπει να σχεδιάσει ούτε stick figures, με αποτέλεσμα ο μεγάλος δημιουργός να ακολουθεί τη συνταγή που εισήγαγε το WONDERMARK (ο δημιουργός παραδέχεται την επιρροή του) και απλά να προσθέτει λόγια σε κλασικές ξυλογραφίες, μαζί με τον Cerebus, σε κλασικές πόζες μέσω Photoshop.

Το αποτέλεσμα μοιάζει λίγο πρόχειρο, ακόμη κι αν το συγκρίνεις με τη χειρότερη σχεδιασμένη εικόνα του Sim, και δεν κρατά καμία σχεδόν από τις παραδόσεις του CEREBUS – εκτός από αυτή του βιτριολικού (και ενδεχομένως ακαταλαβίστικου σε κάποιες περιπτώσεις) χιούμορ. Ο Cerebus ακολουθεί τον Dante και τον Virgil στην τουρνέ τους στα επίπεδα της Κόλασης και σχολιάζει τις συζητήσεις τους, συζητήσεις που αφορούν τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τη βιομηχανία των comics – από τα self-published έπη έως τις δουλειές του Steve Ditko.

Το εναρκτήριο τεύχος, λοιπόν, είναι ακόμη πιο απολαυστικό από τα online strips που βρίσκονται στο Cerebus Downloads. Αλλά διαθέτει 100% αδημοσίευτο υλικό, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν άλλα τέσσερα τεύχη. Ωραία, το είπαμε δεν είναι νέο CEREBUS, αλλά είναι ό,τι πιο κοντινό σε νέο CEREBUS έχουμε αυτή τη στιγμή!