Head Lopper Vol. 1: The Island Or A Plague Of Beasts

Full action καταστάσεις
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Head Lopper Vol. 1: The Island Or A Plague Of Beasts

Writer/ArtistAndrew MacLeanPublisherImage Comics

Το HEAD LOPPER εκτυλίσσεται σε ένα fantasy setting, με πρωταγωνιστή έναν τραχύ Viking, τον Norgal, ο οποίος ξέρει να κάνει πολύ καλά ένα πράγμα: να κόβει κεφάλια.

Έχουμε να κάνουμε με full action καταστάσεις, πολλές σελίδες για καθεμία από τις πολλές μάχες, με super cult brutal εικόνες και καταστάσεις (εξάλλου, ο τύπος κουβαλάει πάντα μαζί του ένα κομμένο κεφάλι μάγισσας που δε βάζει γλώσσα μέσα) και διάφορα τέρατα, να πέφτουν το ένα μετά το άλλο.

Το σενάριο δεν είναι κάτι τρομερό. Δεν προκαλεί ιδιαίτερες εκπλήξεις και δε θα σας κάνει να προβληματιστείτε (όχι ότι θα έπρεπε, βεβαίως). Από την άλλη, όμως, θα ήθελα να εστιάσω στο lore που προσπαθεί να εισάγει ο σχεδιαστής και writer, Andrew Maclean, μιας και δεν περνάει απαρατήρητο. Το HEAD LOPPER δείχνει να είναι μονάχα μία μικρή περιπέτεια σε έναν πραγματικά πλούσιο κόσμο που δείχνει μόλις να έβαλε τα θεμέλια του. Θα βρείτε ότι έχει πολύ ωραίες ιδέες και μία πραγματικά unique και original μυθολογία που θα μπορούσε να είναι η αρχή για πολύ ωραία πράγματα.

Όλα αυτά, βέβαια, έχουν ακόμη πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, λόγω του εξίσου alternative σχεδίου, που δίνει τρομερή αισθητική στο συνολικό αποτέλεσμα. Αποπνέει σίγουρα κάτι παρόμοιο με πανκιές τύπου PRISON PIT (βέβαια πιο ωραιοποιημένο) με τρομερό coloring, τελείως πλακάτο και πανέμορφο.

Το HEAD LOPPER, βεβαίως, μετά την επιτυχία του και την έκδοση του πρώτου τόμου, περιμένει την συνέχεια του σε λίγους μήνες. Προτείνω να μην το προσπεράσετε.