Η Alterna Comics Επιστρέφει Στα Παλιά

Κύμα νοσταλγίας με αλλαγή στο χαρτί εκτύπωσης

Διαβάζοντας την συγκεκριμένη είδηση, στο μυαλό μου ήρθε αμέσως η εικόνα από τα παιδικά μου χρόνια, όπου η κάθε αγορά κάποιου νέου comic συνοδευόταν και από την εξαιρετική μυρωδιά που ανέδυε το χαρτί. Άνοιγα το τεύχος και ευθύς έχωνα την μύτη μου στις σελίδες και απολάμβανα αυτή την χαρακτηριστική μυρωδιά από το φρεσκοτυπωμένο χαρτί. Αυτό το συναίσθημα φαίνεται πως θέλει να αναβιώσουν και οι ανεξάρτητες εκδόσεις Alterna Comics.

Σε μια εποχή που όλες οι μεγάλες εταιρείες προσπαθούν να πετύχουν την νούμερο ένα ποιότητα στο χαρτί, δηλαδή όσο πιο γυαλιστερό και φανταχτερό γίνεται, έρχεται η συγκεκριμένη εταιρεία να μας γυρίσει πίσω. Ο εκδότης της Alterna Comics, ο Peter Simeti, δήλωσε πως θέλουν να δημιουργήσουν comics που θα είναι σαν να έχουν βγει από κάποιο κατάστημα, 30 χρόνια πριν. Στόχος τους είναι να επαναφέρουν αυτή την ολοκληρωμένη εμπειρία ανάγνωσης, που περιελάβανε την τραχιά και ιδιαίτερη αίσθηση του χαρτιού και την χαρακτηριστική μυρωδιά.

Φυσικά αυτό, πέρα από την vintage αξία που θα έχει σαν εμπειρία, θα έχει και οικονομικό όφελος. Θα στοιχίζει λιγότερο στην εταιρεία, αρά και λιγότερο στον αναγνώστη. Μέσα στους στόχους τους, εξάλλου, είναι και το να λανσάρουν οικονομικά comics για όλους. Αυτή η back to basics κίνηση θα πάρει ζωή με την νέα σειρά τευχών που θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν άνοιξη προς καλοκαίρι του 2017 και το κόστος αναμένεται να είναι $1.99 το τεύχος.