Dark Knight: The Master Race #7

Ίσως το καλύτερο τεύχος της σειράς
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Dark Knight: The Master Race #7

WritersBrian Azzarello, Frank MillerArtistsKlaus Janson, Andy KubertPublisherDC Comics

Διψασμένος καθώς ήμουν για ένα καλό comic πριν μας αφήσει 2016, ήρθε η DC και πιο συγκεκριμένα ο Frank Miller, με το 7ο τεύχος του DAR KKNIGHT III: THE MASTER RACE, να με ξεδιψάσει. Το συγκεκριμένο είναι από τα καλύτερα της σειράς, αν όχι το καλύτερο, και μας αφήνει ξέπνοους λίγο πριν το φινάλε.

Ο Batman είναι νεκρός. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν όλοι. Ο Superman τον μεταφέρει όσο πιο γρήγορα μπορεί, κάπου που δεν μας έχει αποκαλύψει. Στον αναγνώστη περνάει έντονα το βαρύ συναισθηματικό κλίμα, καθώς όλοι θρηνούν για τον χαμό του. Εν τέλει, ο Superman φτάνει στον προορισμό του, που δεν είναι άλλος από το Lazarus Pit. Ομολογώ πως με σόκαρε λίγο, καθώς ήξερα τι θα επακολουθούσε. Ο Bruce μπαίνει μέσα στον λάκκο και λίγο μετά πετάγεται έξω ζωντανός, γιατρεμένος από τα τραύματα και το κυριότερο νέος. Ναι κυρίες και κύριοι, ο γηραιός, συνταξιούχος και παλαίμαχος Batman του Frank Miller που τόσο αγαπήσαμε, ξαναγύρισε στις ημέρες της νιότης του!

Παράλληλα, βλέπουμε πως η άρχουσα φυλή, αφού ηττήθηκε στη Gotham, σχεδιάζει εκδίκηση. Εισβάλουν στο βασίλειο των αμαζόνων, με σκοπό να κλέψουν τον γιο του Superman και της Wonder Woman, αποκαλύπτοντάς μας παράλληλα πως και η Lara είναι κόρη τους.

Το τεύχος τελειώνει αφήνοντας μετέωρη την επερχόμενη μάχη μεταξύ Αμαζόνων και άρχουσας φυλής. Απολαμβάνοντας ένα από τα καλύτερα artworks της σειράς και μια ιστορία που πραγματικά είναι δυναμίτης, περιμένω με κομμένη την ανάσα το 8ο και τελευταίο τεύχος της σειράς.