Wonder Woman #13

Μοιάζει περισσότερο με filler
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Wonder Woman #13

WriterGreg RuckaArtistRenato GuedesPublisherDC Comics

Αν κάποιος από τους χιλιάδες φανατικούς αναγνώστες του Comicdom.gr ρίξει μια ματιά στα reviews των συντακτών για το τελευταίο volume της WONDER WOMAN, θα δει πως όλα αναφέρονται αποκλειστικά στα τεύχη του run με μονό αριθμό. Σε αυτά, η ιστορία εξελίσσεται στο παρόν, με το artwork σε όλα αυτά τα τεύχη να βρίσκεται στα χέρια του Liam Sharp, ο οποίος όμως απέχει από αυτό το τεύχος και τη θέση του έρχεται να αναπληρώσει ως fill-in artist o Renato Guedes. Με το δυνατότερο χαρτί της σειράς να απουσιάζει, το τεύχος αυτό στέκεται ένα επίπεδο χαμηλότερα από τα υπόλοιπα της σειράς, αφού ο σχεδιαστής δεν καταφέρνει να καλύψει επάξια το κενό.

Δυστυχώς, όσον αφορά στην πλοκή, το τεύχος αφήνει μια αίσθηση filler, αφού, αν και τυπικά είναι μια one-shot ιστορία, τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα αμέσως μετά το τεύχος #11, έτσι ώστε να λειτουργήσει σαν κρίκος για το επόμενο story-arc, που θα ξεκινήσει στο τεύχος #15 (για όσους δεν παρακολουθούν τον τίτλο, εναλλάσσονται ανά τεύχος δύο ιστορίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα μία στο παρελθόν και μία στο παρόν).

Παρά την αρχική μου πεποίθηση πως η διευθέτηση του origin της πριγκίπισσας των Αμαζόνων θα αποτελούσε το premise του πρώτου story-arc, φαίνεται πως θα λειτουργήσει σαν ευρύτερο plot-point καθ’ όλη την διάρκεια της σειράς. Αν και προς το παρόν, το WONDER WOMAN παραμένει αρκετά διασκεδαστικό, το αργό pacing πιθανώς στο μέλλον να κουράσει και να οδηγήσει σε φθορά.