Rocket Raccoon #1

Ένα περιέργως διασκεδαστικό τεύχος

Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας GUARDIANS OF THE GALAXY, οι προηγουμένως άγνωστοι διαστημικοί ήρωες κέρδισαν ξαφνικά εκατομμύρια fans. Αυτό σημαίνει πως τα comics άρχισαν να εμπνέονται από την ταινία, για να προσελκύσουν περισσότερους θαυμαστές της ταινίας. Αυτό είχε όντως επιτυχία και μας προσέφερε πολλές διασκεδαστικές ιστορίες. Η παρούσα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μετά από την καταστροφή του διαστημοπλοίου τους, οι Guardians τσακώνονται και χωρίζουν και τώρα ο Rocket Raccoon μένει μόνος κι έρημος να περιπλανιέται στη Νέα Υόρκη. Ο Rocket είχε σχηματίσει την χειρότερη γνώμη για την Γη και τώρα οι προσδοκίες του θα… επαληθευτούν.

Γενικά, δεν είμαι fan των spin-offs. Το ROCKET RACCOON, όμως, με εξέπληξε με έναν πολύ θετικό τρόπο! Το αγαπημένο μας τρωκτικό να τριγυρνά στο Big Apple δίνει ευκαιρίες για πολύ διασκεδαστικές και κωμικές καταστάσεις. Ο Rocket είναι αλαζόνας, οξύθυμος και δε νοιάζεται καθόλου για τους γύρω του, πράγμα που τον κάνει το καταλληλότερο μέλος των Guardians Of The Galaxy για να ξεμείνει στη Γη και ειδικά στη Νέα Υόρκη. Το σενάριο είναι καλογραμμένο. Οι διάλογοι είναι αστείοι, διασκεδαστικοί και κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Η δράση είναι καλά σκηνοθετημένη και δίνει μία εντύπωση ταχύτητας και βιασύνης στην καταδίωξη του Rocket από τους αστυνομικούς. Τα σκίτσα τονίζουν τις κινήσεις και τις εκφράσεις των χαρακτήρων. Μπορεί να μην είναι και τόσο ρεαλιστικά, αλλά το καρτουνίστικο στιλ ταιριάζει περισσότερο σε έναν χαρακτήρα σαν τον Rocket. Είναι ευπρόσδεκτη η προσθήκη του Johnny Storm, ο οποίος δίνει κι άλλες ευκαιρίες στο πολυαγαπημένο ρακούν να γίνει προσβλητικός και κακός μαζί του, προσφέροντας έτσι στους αναγνώστες ακόμα περισσότερες ξεκαρδιστικές στιγμές. Η εμφάνισή του είναι λίγο forced in, αλλά πέρα από αυτό, σίγουρα θέλω να τον ξαναδώ σε επόμενα τεύχη.

Ολοκληρώνοντας, το ROCKET RACCOON #1 είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό ξεκίνημα σε μία σειρά, η οποία έχει τις δυνατότητες να γίνει πολύ καλή. Μπορεί τον τελευταίο καιρό η Marvel να έχει ξεπέσει στον χώρο των comics, αλλά αν συνεχίσουν να βγαίνουν τεύχη σαν και αυτό, ίσως καταφέρει να πάρει για ακόμη μία φορά τα πάνω της.