Tokyo Ghoul Vol. 10

Μάχες, εμβάθυνση και νέοι χαρακτήρες!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Tokyo Ghoul Vol. 10

Writer/ArtistSui IshidaPublisherViz Media

Ποιος μπορεί να αποτελέσει κοινό στόχο του Kaneki, της Aogiree Tree αλλά και της CCG;

Αυτός δεν είναι άλλος παρά ο Dr. Kanou, ο γιατρός που εγχείρησε τον Kaneki και του άλλαξε την ζωή, μετατρέποντας τον σε ghoul. Ωστόσο, στο κυνήγι του γιατρού δε βρίσκεται μόνο ο Kaneki, κάτι που, όπως είναι ευνόητο, οδηγεί σε πολλές μάχες. Η CCG έχει βάλει επίσης στο στόχαστρο τον Kaneki, για τον οποίο διεξάγει έρευνες, με το Anteiku Cafe στο κέντρο τους. Τέλος, εμφανίζεται ένα νέο μέλος της Aogiree Tree, ο Shachi, μπροστά στον οποίο ο Kaneki είναι εντελώς αδύναμος, κάτι που δείχνει πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Αυτό που μου άρεσε πολύ σε αυτό το volume είναι πως, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του αφoρά σε μάχες, αυτό δεν το εμποδίζει να προχωρήσει την πλοκή. Διόρθωση… Όχι απλά να την προχωρήσει, αλλά να ασχοληθεί με πολύ καίρια ζητήματα, όπως τον λόγο που ο Kaneki μετατράπηκε σε ghoul από τον Kanou. Οι μάχες είναι πολύ ωραία σχεδιασμένες, οι πρωτοεμφανιζόμενοι χαρακτήρες είναι πολύ ενδιαφέροντες, με σημαντικότερο τον Shachi, ο οποίος ωθεί τον Kaneki στα άκρα του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το highlight του volume: την εμφάνιση της νέας μορφής του kagune του Kaneki, η οποία φαίνεται αρκετά τρομακτική και μας προετοιμάζει για μεγάλες μάχες.