The Unworthy Thor #3

Mόνο για αφοσιωμένους αναγνώστες
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Unworthy Thor #3

WriterJason AaronArtistsOlivier Coipel, Kim JacintoPublisherMarvel Comics

Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο Marvel Universe θα γνωρίζουν ασφαλώς ότι ο αρχικός Thor είναι πλέον ανάξιος να κρατά το Mjolnir και, φυσικά, δε λέγεται πια Thor, αλλά χρησιμοποιεί το “επίθετό” του, Odinson. Μαζί με τον Beta Ray Bill, ο Odinson βρίσκεται αιχμάλωτος του Collector, καθώς αναζητά ένα άλλο μαγικό σφυρί που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του: το Mjolnir που ανήκε στον Thor του ανύπαρκτου πλέον Ultimate Universe.

Αυτή η μπερδεμένη πλοκή έχει ομολογούμενος ένα μικρό ενδιαφέρον ως continuity porn, αλλά δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα για έναν αναγνώστη που δεν παρακολούθησε το SECRET WARS ή τον καινούργιο τίτλο THOR. Από την άλλη, βέβαια, το γεγονός ότι ο Jason Aaron βρίσκεται πίσω και από τους δύο Thor-related τίτλους που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, του δίνει την ευκαιρία να έχει καλύτερο έλεγχο στον τρόπο που συνδέονται οι δύο σειρές, αλλά και να διατηρεί με μεγαλύτερη ευκολία έναν σταθερό τόνο.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα συμπαθητικό μεν mini-series, που όμως απευθύνεται μόνο στους σταθερούς αναγνώστες των τίτλων της Marvel, λειτουργώντας αρκετά καλά συμπληρωματικά, αλλά αδυνατώντας να σταθεί μόνο του ως αυτοτελής τίτλος.