Moon Knight #10

"Come to me, Marc. And you will be complete."
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Moon Knight #10

WriterJeff LemireArtistGreg SmallwoodPublisherMarvel Comics

Έχοντας συμφιλιωθεί με τις υπόλοιπες προσωπικότητές του στο προηγούμενο τεύχος, ο Moon Knight αποφασίζει να ξεφορτωθεί τον Khonshu μια και καλή, και ξεκινά το ταξίδι του μέσα από μια μεταμορφωμένη Νέα Υόρκη. Ο ήρωας συναντά τον θεό Anubis, προκειμένου να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση του Crawley και, ως εκ τούτου, αναγκάζεται να επισκεφτεί το Overvoid. Παράλληλα αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το παρελθόν του Marc και διαφαίνεται πως, από την παιδική του ηλικία, οι ψυχολογικές διαταραχές του σμίλεψαν τον χαρακτήρα που έχει σήμερα.

Ως μεγάλος fan του Moon Knight, ήμουν πολύ ανυπόμονος να δω τι επιφυλάσσει το creative team των Lemire/Smallwood, μετά το εξαιρετικό προηγούμενο volume από τους Ellis, Wood και Bunn. Καθ’ όλη τη σειρά, και σε αυτό το τεύχος, ο Lemire πατάει έξυπνα στο πλούσιο μυθολογικό και ψυχογραφικό background του Marc και προσδίδει, μέσα από σουρεαλιστικές σκηνές και ιδιαίτερο storytelling, το ύφος που ταιριάζει απόλυτα στον ήρωα. Συγκεκριμένα, η τωρινή ιστορία φέρνει πίσω λίγη από τη μαγεία του πρώτου arc, με την άρτια δοσμένη εντρύφηση στον ψυχισμό του πρωταγωνιστή, μέσα από καλοστημένα flashbacks, και κυρίως τη σύνδεση του με το αιγυπτιακό πάνθεον, όπως αυτή σκιαγραφείται σε κάθε στροφή της πλοκής, με την σκηνή του Anubis να ξεχωρίζει. Το σχέδιο του Smallwood συνεχίζει να εντυπωσιάζει, με τι σκηνές του νεαρού Marc αλλά και του Overvoid να αποδίδουν αριστοτεχνικά τον ψυχεδελικό ρυθμό του comic, ενώ τα χρώματα της Bellaire δένουν άψογα σε κάθε panel.

Όσοι λατρεύετε τον Moon Knight, μη διστάσετε· το τεύχος αυτό είναι must!