Νova #2

Ρίχνει τους ρυθμούς
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Νova #2

WritersJeff Loveness, Ramon PerezArtistRamon PerezPublisherMarvel Comics

Η νέα σειρά NOVA της Marvel ήταν για εμένα από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς που πέρασε. Καθώς δεν ήμουν familiar με τον ήρωα, δεν περίμενα πως θα με κέρδιζε η σειρά. Όμως, αυτό συνέβη και έτσι βρέθηκα να καρτερώ το δεύτερο τεύχος της σειράς, το οποίο δεν απογοήτευσε.

Ξεκινάει ακριβώς από εκεί που άφησε το πρώτο, με τον μικρό Sam να εντοπίζει τον έκπτωτο από τον ουρανό Richard Rider. Αφού ξεπερνά το αρχικό σοκ, εξοντώνουν μαζί το τέρας που τον καταδίωκε και ύστερα αρχίζει μια ιστορία bonding των δυο χαρακτήρων μας. Όπως είναι φυσικό, ο Sam έχει την απορία πώς γίνεται να βρίσκεται εκεί μαζί του, αφού θεωρητικά ο Richard έχει πεθάνει. Απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν παίρνει, καθώς ισχυρίζεται πως ούτε ο ίδιος ξέρει και απλά το τεύχος συνεχίζει να δίνει κοινό χρόνο στους δυο Nova, ώστε να δεθούν σα χαρακτήρες, να γνωρίσει ο ένας τον άλλον και, φαντάζομαι, να δημιουργηθεί μια σχέση πατέρα-γιού, καθώς και ο μικρός Sam είναι ορφανός από πατέρα. Το τεύχος τελειώνει, με τους δυο τους να πέφτουν θύματα μιας επίθεσης, την ώρα που απολαμβάνουν το ποτό τους, σε ένα διαστημικό μπαρ.

Το NOVA #2 έχει ρίξει ρυθμούς και δεν έχει τόσο έντονο το πλέξιμο του μυστηρίου, όμως δίνει έμφαση στο συναίσθημα, χτίζοντας όμορφα τους χαρακτήρες και δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό δεύτερο τεύχος, χωρίς να χάνει και την δράση του.