Justice League vs. Suicide Squad #3

Δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League vs. Suicide Squad #3

WriterJoshua WilliamsonArtistJesus MerinoPublisherDC Comics

Έχω χρόνια να ευχαριστηθώ, έστω και λίγο, ένα μεγάλο superhero event των δύο μεγάλων εταιρειών. Το SUICIDE SQUAD vs JUSTICE LEAGUE, προς το παρόν τουλάχιστον, δε δείχνει να “σπάει” το κακό σερί των προηγούμενων ετών. Όχι ότι είναι αδιάφορο ή βαρετό, απλά νομίζω πως του λείπει αυτό που θα το κάνει να ξεχωρίσει.

Στο τρίτο τεύχος της σειράς μπαίνουν τα θεμέλια για τη συνεργασία των δύο αντίπαλων ομάδων. Γενικά, είμαι υπέρ του slow building, αλλά στην περίπτωση μας τα πράγματα κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Από την άλλη, ενώ η ανάπτυξη της ιστορίας προχωρά αργά, η πορεία της πλοκής μοιάζει βεβιασμένη. Κι εξηγούμαι. Στο πρώτο τεύχος, η Amanda Waller είχε παροτρύνει τη Suicide Squad να συγκρουστεί με τη Justice League χωρίς να δείξει έλεος, στο δεύτερο τους συνέλαβε και τους φυλάκισε και τώρα στο τρίτο τους ελευθερώνει και ζητά τη βοήθειά τους. Δηλαδή, WTF; Αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να σκεφτούν για να φέρουν κοντά τις δύο ομάδες; Συγχρόνως, η προσπάθεια να χωρέσουν όλοι αυτοί οι χαρακτήρες στο τεύχος τελικά δεν αφήνει χώρο για κανέναν.

Βέβαια, υπάρχουν και θετικά στοιχεία. Το artwork είναι αξιοπρεπέστατο, το χιουμοράκι είναι έξυπνο, ενώ το τελικό twist, που αποκαλύπτει την πραγματική φύση της ομάδας του Maxwell Lord, εξάπτει το ενδιαφέρον και δημιουργεί προσδοκίες για τα επόμενα τεύχη.

Μετά το REBIRTH, η DC έχει θέσει ψηλά τον πήχη. Το SUICIDE SQUAD vs. JUSTICE LEAGUE αποδεικνύεται, προς το παρόν, κατώτερο των προσδοκιών. Τρία τεύχη έμειναν, για να δούμε αν θα μπορέσει να το αλλάξει αυτό.