Top 10 One Piece Characters

Οι 10 πιο αξιομνημόνευτοι χαρακτήρες του γνωστού manga
5

Roronoa Zoro

“If I can’t even protect my captain’s dreams, then whatever ambition I have is nothing but talk!” 

To πρώτο μέλος του πληρώματος των Straw Hats, ο Zoro έχει σκοπό της ζωής του να γίνει ο καλύτερος ξιφομάχος του κόσμου. Πολλοί αναγνώστες τον θεωρούν αναπληρωματικό καπετάνιο, χάρη στην πίστη που έχει δείξει στον καπετάνιο του, στα διάφορα κατορθώματα του και στο γεγονός ότι είναι το δεύτερο πιο δυνατό μέλος.

Όταν ο Luffy δεν παίρνει σοβαρά διάφορες καταστάσεις, πράγμα λογικό αν λάβουμε υπόψη την προσωπικότητα του, ο πρασινομάλλης ξιφομάχος είναι αυτός που τον επαναφέρει και του δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Έχοντας απόλυτη πίστη στις ικανότητες του, στην αρχή της σειράς συνάντησε τον θρυλικό Mihawk, τον καλύτερο ξιφομάχο στο κόσμο και Shichibukai και τον προκάλεσε σε μονομαχία, πράγμα που ήταν και στόχος του. Ο Mihawk τον κέρδισε, χρησιμοποιώντας ένα απλό μαχαίρι, καθώς… δεν είχε κάτι πιο μικρό πάνω του, ωστόσο η προθυμία του Zoro να έχει έναν τίμιο θάνατο έδειξε στον κορυφαίο ξιφομάχο ότι ο Zoro δεν ήταν σαν τους άλλους. Για αυτόν τον λόγο δεν τον σκότωσε και του ανέθεσε την αποστολή να τον ξεπεράσει, παρακολουθούσε την πορεία του, και στην συνέχεια τον εκπαίδευσε.

Η πιο σημαντική στιγμή για τον Zoro ήρθε μετά από πάρα πολλά chapters, όταν ένας άλλος Shichibukai, ο Bartolomew Kuma, ήρθε για το κεφάλι του Luffy, που είχε εξαντληθεί τελείως από μια μάχη, και ο Zoro προσφέρθηκε να πάρει την θέση του και να θυσιαστεί για τον καπετάνιο του. Ενώ στην αρχή της σειράς είχε ως σκοπό να γίνει ο καλύτερος και ουσιαστικά ο Luffy ήταν το μέσο με το οποίο θα τα κατάφερνε, τώρα ήταν έτοιμος να θυσιάσει τον εαυτό του και το όνειρο του, για να εκπληρώσει ο Luffy το δικό του.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1