Top 10 One Piece Characters

Οι 10 πιο αξιομνημόνευτοι χαρακτήρες του γνωστού manga
3

Shanks

 “Lister to me, Luffy. You become a man by knowing both victory and defeat, by running and crying. It’s ok to cry. You can overcome!” 

Μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της σειράς, o Shanks είναι ένας από τους πιο μυστηριώδεις χαρακτήρες, αλλά ταυτόχρονα και ένας από τους πιο αγαπητούς στο αναγνωστικό κοινό, γεγονός καθόλου τυχαίο. Αν και οι φορές που τον έχουμε δει είναι ουσιαστικά μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στον κόσμο του One Piece.

Ήδη από την πρώτου του εμφάνιση, έδειξε το ποιόν του, καθώς έσωσε τον 7χρονο τότε Luffy από ένα θαλάσσιο τέρας, “θυσιάζοντας” το αριστερό του χέρι, και του έδωσε το ψάθινό του καπέλο, το οποίο, όπως μαθαίνουμε αργότερα, έχει βαριά ιστορία. Όλα αυτά, γιατί είδε ότι ο μικρός είχε τα φόντα να αλλάξει τον κόσμο.

Η τελευταία του ουσιαστικά εμφάνιση ήταν όταν έφτασε στην βάση του Ναυτικού, για να εμποδίσει την μάχη μεταξύ με τον στόλο του Whitebeard, ενός από τους δυνατότερους πειρατές στον κόσμο, σταματώντας την περιττή αιματοχυσία και δείχνοντας ακόμα μια φορά ότι είναι μία από τις πιο σοφές φιγούρες που πλέει στις θάλασσες.

Παρά τις λίγες εμφανίσεις του, ο Oda μας έχει δώσει πολλά στοιχεία για την προσωπικότητα του, έχει υπονοήσει το εύρος των δυνάμεων του και δεν έχει κάνει ιδιαίτερα ξεκάθαρα τα κίνητρά του. Αν και διακατέχεται από μια χαλαρότητα, αυτό δεν ισχύει στις στιγμές που απειλούνται φίλοι του. Ταυτόχρονα, αποτελεί ίσως τον πιο ψύχραιμο και συνετό πειρατή, σημαντικό προσόν, μιας και μαζί με τον Whitebeard ανήκει στους Yonko, τους τέσσερις δυνατότερους πειρατές που κυβερνούν τις θάλασσες. H επανένωσή του με τον Luffy είναι μία από τις στιγμές που περιμένουμε όλοι με μεγάλη αναμονή.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1