Shipwreck #3

Ιδιαίτερο sci-fi με με western και horror στοιχεία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Shipwreck #3

WriterWarren EllisArtistPhil HeisterPublisherAfterShock Comics

To τρίτο τεύχος του SHIPWRECK ακολουθεί τον πρωταγωνιστή, με το διόλου τυχαίο όνομα Shipwright, στο ταξίδι του στον κόσμο που έχει βρεθεί, μετά την επιτυχία ενός κυβερνητικού πειράματος, το οποίο σηματοδότησε την αρχή του ταξιδιού μεταξύ παράλληλων διαστάσεων. Το τεύχος, όπως και τα προηγούμενα, σου αφήνει αυτό το συναίσθημα των western ταινιών, στις οποίες η αχανής έρημος και το άγριο τοπίο είναι μια αντανάκλαση της ψυχής του ήρωα, στο ταξίδι για να βρει τον εαυτό του. Έτσι κι εδώ, ο Shipwright προχωρά μπροστά, μόνο για να σταθεί μάρτυρας σε ένα περιστατικό που του θυμίζει το παρελθόν του.

Τα κοράκια παρουσιάζονται και εδώ σαν μια κυρίαρχη δύναμη σε όλη τη διάρκεια του comic, έχοντας το ρόλο περισσότερο του οδηγού παρά του συνοδοιπόρου. Ο επιθεωρητής που γνωρίσαμε σε προηγούμενο τεύχος επανεμφανίζεται και μετέπειτα χάνεται μυστηριωδώς, καθώς ο Shipwright συνεχίζει το ταξίδι του. Το artwork συνεχίζει να ενθουσιάζει με τις έντονες σκιές, τις πινελιές που θυμίζουν χαρακιές, στους βράχους, στο χώμα και στα πρόσωπα των ανθρώπων, και τη μίξη των χρωμάτων. Οι ζεστές αποχρώσεις του ξενώνα, σε αντίθεση με το γκρίζο και το σκούρο μπλε της υπαίθρου, φανερώνουν την ικανότητα των καλλιτεχνών να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα, παίζοντας παράλληλα με τους συμβολισμούς του comic.

Ένα πολύ ιδιαίτερο sci-fi, με αισθητική από western και λίγα στοιχεία horror, το SHIPWRECK είναι αντάξιο της φήμης του ταλαντούχου δημιουργού του και υπάρχουν αρκετά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι θα συνεχίσει να εκπλήσσει, με τη σκοτεινή ατμόσφαιρα του και τις υπαρξιστικές του αναζητήσεις, μέχρι το τέλος.