Oι Εκλογές Στα Comics!

Όταν η Ένατη Τέχνη συναντά την Πολιτική
8

What Ιf... Captain America Ηad Βeen Εlected President

1981

Τα WHAT IF της Marvel ήταν μια σειρά από “φανταστικές ιστορίες” που δε συνέβησαν “στ’ αλήθεια”, στις οποίες ο Watcher Uatu εξετάζει τι θα γινόταν, αν συγκεκριμένα γεγονότα του continuity είχαν διαφορετική έκβαση.

Σε αυτήν την ιστορία από το 1981, βλέπουμε τι θα συνέβαινε, αν ο Captain America απαντούσε θετικά σε μία πρόταση να βάλει υποψηφιότητα ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Captain America κατεβαίνει στις εκλογές ενάντια στους Jimmy Carter και Ronald Reagan και, μάλιστα, γίνεται υποψήφιος ως Captain America, χωρίς να αποκαλύψει την μυστική του ταυτότητα, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, αυτές οι λεπτομέρειες δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία.

Αν αυτό σας φαίνεται μη ρεαλιστικό, αξίζει να αναφέρουμε ότι τελικά ο Steve Rogers κερδίζει τις εκλογές, αποκαλύπτει την ταυτότητά του και ξεκινά μια χρυσή εποχή Αμερικανικού Εξαιρετισμού, απελευθερώνοντας τον κόσμο από την τυρρανία δικτατοριών και λύνοντας για πλάκα το ενεργειακό πρόβλημα.

Εν τέλει, ο παλιός εχθρός του Cap, ο Red Skull, εμφανίζεται για να υπενθυμίσει στον “President America” ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και να τον ωθήσει τελικά στην ύστατη θυσία, στο όνομα της χώρας του.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1