Oι Εκλογές Στα Comics!

Όταν η Ένατη Τέχνη συναντά την Πολιτική
2

Superman: President Lex

2000DC Comics

Όπως είναι φυσικό, έχουμε δει αρκετές φορές τον Superman να αναλαμβάνει το ρόλο του προέδρου των ΗΠΑ. Συνήθως, όμως, οι ιστορίες αυτές περιορίζονται στον ρόλο του “what if”, αξιοποιώντας τον Superman κάποιου παράλληλου timeline, ώστε να αφηγηθούν την ιστορία τους χωρίς να αλλιωθεί σημαντικά το main continuity της DC (όπως, για παράδειγμα, ο Calvin Ellis, o Αφροαμερικανός Superman της Earth-23, που ο Grant Morrison βάσισε στον Barack Obama).

Η προεδρική υποψηφιότητα, λοιπόν, που έχει περισσότερο ενδιαφέρον και που πραγματικά επηρέασε το σύμπαν της DC ανήκει όχι στον Superman, αλλά στον ορκισμένο του εχθρό Lex Luthor. Χρησιμοποιώντας ως βασικό χαρτί του την ανοικοδόμηση της Gotham μετά τον καταστροφικό σεισμό του storyline “No Man’s Land”, ο επιχειρηματίας Lex Luthor χρησιμοποιείται για να θιγεί για ακόμη μια φορά το θέμα του εκατομμυριούχου που εμπλέκεται στην πολιτική για να στηρίξει την προσωπική του ατζέντα.

Τελικά, μετά από δυόμισι περίπου χρόνια διαφθοράς και σκανδάλων (που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αγορά όπλων από τους θεούς του Apokolips!) η κυβέρνηση καταρρέει και ο Luthor εξαφανίζεται, αφήνωντας τον αντιπρόεδρο του, Pete Ross, να μαζέψει τα σπασμένα.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1