The Mighty Thor #15

Έρχεται το “Asgard/Shi’ar War”!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Mighty Thor #15

WriterJason AaronArtistRussell DautermanPublisherMarvel Comics

Στα αχαρτογράφητα σημεία του διαστήματος και στο μυστήριο που καλύπτει την προέλευση των Shi’ar εισέρχεται η σειρά MIGHTY THOR με το νέο story-arc, καθώς η αυτοκρατορική φρουρά της γαλαξιακής υπερδύναμης επιτίθεται στις πύλες της μυθικής πόλης των θεών του βορρά σε αυτό το τεύχος, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη του “Asgard/Shi’ar War”. Μια εχθροπραξία που φαίνεται να έχει ως μήλον της έριδος τον/την Thor (με το political correctness της Marvel, τα άρθρα στη γλώσσα μας έχουν καταντήσει σπαζοκεφαλιά), ενώ παράλληλα πληθώρα fan-favorites επανεμφανίζονται σε αυτό το τεύχος.

Σε ένα story με ένα τέτοιο πλήθος χαρακτήρων και με τα γεγονότα να εναλλάσσονται μεταξύ του θεϊκού κόσμου και του διαστήματος, δε θα μπορούσα να φανταστώ ικανότερο άτομο από τον Russell Dauterman να αναλάβει το artwork. Ζωντανό, καθαρό, ρεαλιστικό, μαγικό! Το σχέδιο του Dauterman είναι αυτό που αποσπά την προσοχή του αναγνώστη αρκετές φορές και τον αναγκάζει να παραβλέψει την πλοκή, για να χαζέψει τα επιβλητικά του πλάνα.

Αν και έχω χάσει (ή, μάλλον καλύτερα, ξεχάσει) αρκετά πρόσφατα γεγονότα, οπότε δεν μπορώ να θυμηθώ αν κάποια από τις δύο πλευρές ανήκει πλέον είτε στους “καλούς” είτε στους “κακούς”, το 15ο τεύχος της σειράς αποτελεί έναν εξαιρετικό πρόλογο ενός επικού πολέμου. Μια ιστορία που θα ενθουσιάσει σίγουρα όλους τους fans του τίτλου, αλλά κι όλους εκείνους που θα πιάσουν στα χέρια τους αυτό το τεύχος.