Shadows On The Grave #2

Mικρές τρομαχτικές ιστορίες από την καθημερινή ζωή
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Shadows On The Grave #2

Writer/ArtistRichard CorbenPublisherDark Horse Comics

Το SHADOWS ON THE GRAVE είναι μια συλλογή από μικρές τρομαχτικές ιστορίες, βγαλμένες από την καθημερινή ζωή. Narrators είναι μία γηραιά κυρία, η Mag the Hag, και ο ακόλουθός της, Gurgy Tate.

Και είναι οι συνοδοιπόροι μας σε αυτό το spooky ταξίδι. Βέβαια, ενώ το περίμενα πολύ πιο ενδιαφέρον, κατέληξα απογοητευμένη. Αλλά αυτό σε λίγο. Αυτή η μικρή “ανθολογία” παίρνει καταστάσεις και ιστορίες από τη ζωή μας και τους αλλάζει λίγο το τέλος, με τέτοιο τρόπο που τις περισσότερες φορές καταλαβαίνεις το τέλος. Σε αυτό το τεύχος, έχουμε ένα άπληστο σόι, κάποιον που κλέβει από τους νεκρούς, έναν στοιχειωμένο βάλτο και την ιστορία ενός καταραμένου ήρωα (που συνεχίζεται από το πρώτο τεύχος).

Οι ιστορίες δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και ελαφρώς βαρετές. Αλλά το σχέδιο είναι πολύ ενδιαφέρον. Κυμαίνεται στο μαύρο, στο λευκό και στους ενδιάμεσους τόνους τους. Έτσι, δημιουργούνται πραγματικές σκιές. Οι τόνοι και οι σκιές δημιουργούν ένα πολύ ρεαλιστικό αποτέλεσμα και, σε συνδυασμό με τα αποκρουστικά και κάπως ενοχλητικά σκίτσα, το σχέδιο φτάνει σε ένα πραγματικό eerie και grotesque αποτέλεσμα!

Στην τελική, με αυτό το σχέδιο και τις – ιδιόρρυθμες μεν προβλέψιμες δε – ιστορίες, φτιάχνει ένα καλό κλίμα. Βέβαια, όπως προανέφερα, δεν ήταν το κλίμα που περίμενα.