Υποψηφιότητες Σε Oscars & Razzies

Το animation και τα comic adaptations έχουν την τιμητική τους

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες στις πολυάριθμες κατηγορίες των Βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αφού προηγήθηκαν την αμέσως προηγούμενη ημέρα οι υποψηφιότητες των Χρυσών Βατόμουρων. Ας πάμε να δούμε τη συμμετοχή των comic adaptations και animations.

Ας ξεκινήσουμε από τα Χρυσά Βατόμουρα (Razzies). To BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE συγκεντρώνει 8 υποψηφιότητες, σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες! Χειρότερη ταινία, χειρότερος πρωταγωνιστής (Ben Affleck, Henry Cavill), χειρότερος β’ ανδρικός ρόλος (Jesse Eisenberg), χειρότερο κινηματογραφικό ζευγάρι (Ben Affleck και Henry Cavill), χειρότερος σκηνοθέτης (Zack Snyder), χειρότερο remake ή sequel και χειρότερο σενάριο! Από το μένος των Razzies δε γλίτωσε ούτε το SUICIDE SQUAD, το οποίο είναι υποψήφιο για χειρότερο σενάριο, αλλά και, παραδόξως, για χειρότερο β’ ανδρικό ρόλο (Jared Leto). Τέλος, το TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: OUT OF THE SHADOWS εισέπραξε και αυτό δύο υποψηφιότητες, για χειρότερο remake ή sequel και για χειρότερη πρωταγωνίστρια (Megan Fox).

Περνώντας στα Oscars, παρατηρούμε το παράδοξο πως το SUICIDE SQUAD έχει παράλληλα μία υποψηφιότητα, στην κατηγορία “Καλύτερο μακιγιάζ και κόμμωση”, ενώ το DOCTOR STRANGE μόνο μία υποψηφιότητα, στην κατηγορία των καλύτερων ειδικών εφέ. Όσον αφορά τα animations, υποψήφια για καλύτερη ταινία animation είναι τα KUBO AND THE TWO STRINGS, MOANA, MY LIFE AS A ZUCCHINI, THE RED TURTLE και ZOOTOPIA. Από αυτά, το KUBO είναι και υποψήφιο για καλύτερα ειδικά εφέ, ενώ το MOANA και για καλύτερο τραγούδι (“How Far I’ll Go”). Στην ίδια κατηγορία συναντάμε και το TROLLS, με το τραγούδι “Can’t Stop the Feeling!”. Τέλος, τα υποψήφια animations για καλύτερο μικρού μήκους είναι τα BLIND VAYSHA, BORROWED TIME, PEAR CIDER AND CIGARETTES, PEARL και PIPER της Pixar.

Στις 25 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν οι νικητές των 37ων Χρυσών Βατόμουρων και θα ακολουθήσει στις 26 η 89η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ.