Black Hammer #6

Ένα τεύχος που ραγίζει καρδιές...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Black Hammer #6

WriterJeff LemireArtistDean OrmstonPublisherDark Horse Comics

Με το έκτο τεύχος του, το BLACK HAMMER ολοκληρώνει το πρώτο μέρος της αφήγησής του. Ο Jeff Lemire καταφέρνει, για μία ακόμη φορά, να συνδυάσει δεξιοτεχνικά origin story με εξέλιξη της παρούσας ιστορίας. Τώρα, είναι η σειρά της Madame Dragonfly και η εξιστόρηση γίνεται με έναν χαρακτηριστικά Golden Age τρόπο, στην παράδοση του TALES FROM THE CRYPT. Όσο για την πλοκή, ας πούμε ότι ραγίζουν καρδιές!

Όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν, το σχέδιο του Dean Ormston δεν με ενθουσιάζει. Για το συγκεκριμένο comic, όμως, θεωρώ το “φθαρμένο”, κατά τη γνώμη μου, ύφος του, ιδανικό.

Το τεύχος τελειώνει με το πολύ ωραίο cliffhanger της έλευσης της κόρης του Black Hammer. To σημαντικότερο, όμως, κομμάτι είναι το εξής: Ξέρουμε πως ο συγκεκριμένος ήρωας έδωσε τη ζωή του για τους συντρόφους του. Γιατί, τότε, εμφανίζεται μαζί με τους υπόλοιπους όταν πρωτόφτασαν στη φάρμα;