Comicdom Con Athens 2017

Ακόμη δύο guests στη μεγάλη γιορτή των comics!

Δύο ακόμη guests προστίθενται στην ever-growing λίστα προσκεκλημένων του Comicdom Con Athens 2017: Η ανερχόμενη Kate Niemczyk, εικονογράφος της σειράς MOCKINGBIRD και ο Benoît Sokal, δημιουργός της σειράς KRAA και των best-seller video games, SYBERIA και L’AMERZONE.

Benoît Sokal

O συγγραφέας και δημιουργός comics Benoît Sokal είναι ο εμπνευστής του L’INSPECTEUR CANARDO, της ιστορίας μίας απογοητευμένης πάπιας, που βιώνει τη μελαγχολία της σε ένα ζωικό σύμπαν και της οποίας οι περιπέτειες έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες. Επιπλέον, ο Sokal είναι ένας από τους πρώτους δημιουργούς comics που συνέλαβε, πραγματοποίησε και επέβλεψε την όλη διαδικασία παραγωγής ενός βιντεοπαιχνιδιού. Έτσι, από το 1996, σχεδίασε το πρώτο του βιντεοπαιχνίδι με τίτλο L’AMERZONE, το οποίο κυκλοφόρησε από την Microids και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

To 2002, κυκλοφόρησε το SYBERIA, για το οποίο και παρέλαβε το βραβείο “Προσωπικότητα Της Χρονιάς” στα βραβεία Phoenix Awards, καθώς και το βραβείο του “Καλύτερου Παιχνιδιού Περιπέτειας Της Χρονιάς”, από το GameSpy. Αυτή η πρωτότυπη ιστορία του Sokal, εμπνευσμένη από μεγάλα γεγονότα του 20ου Αιώνα, είναι ένα παιχνίδι που προσκαλεί το κοινό στο ταξίδι και την αποδημία. Το SYBERIA ξεχωρίζει για την ανακάλυψη ενός μοναδικού οπτικού σύμπαντος και των γοητευτικών χαρακτήρων του. Δύο χρόνια αργότερα, το SYBERIA II γνώρισε την ίδια επιτυχία με το πρώτο βιντεοπαιχνίδι της σειράς και προκάλεσε ανάλογο ενθουσιασμό.

Από το 2008, ο Benoît αφιερώνεται εκ νέου στα comics, δημιουργώντας τη σειρά KRAA, ο πρώτος τόμος της οποίας δημοσιεύτηκε το 2010. Στις αρχές του 2017, θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο SYBERIA III (Anuman Interactive/Microids) με την επιστροφή της Kate Walker, της εμβληματικής ηρωίδας της ιστορίας.

Kate Niemczyk Benoit Sokal

Kate Niemczyk

Η Kate Niemczyk είναι μεγάλη fan των video games και προτού ξεκινήσει την καριέρα της στα comics, εργάστηκε σε εικονογραφήσεις animation, για τίτλους όπως ESCAPE DEAD ISLAND, MIGHT AND MAGIC HEROES VII και THE WITCHER 3: WILD HUNT, σε συνεργασία με το animation studio Division48, που είχαν ιδρύσει ο φίλος της και ο αδερφός του.

Το 2015, την έπεισαν να δείξει το portfolio της στον κυνηγό ταλέντων της Marvel, C.B. Cebulski, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Πολωνία ως καλεσμένος του International Comic Festival in Łódź, και τον Μάρτιο του 2016, ανέλαβε τη θέση του μόνιμου σχεδιαστή στη νέα σειρά MOCKINGBIRD, σε σενάριο της Chelsea Cain και χρώματα της Rachelle Rosenberg. Το όγδοο και τελευταίο τεύχος της σειράς κυκλόφόρησε τον Οκτώβρη.

Αυτή την εποχή, σχεδιάσει το ένατο τεύχος του FAITH της Valiant, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και έχει ήδη αρκετά projects στα σκαριά, για την Marvel και άλλες εκδοτικές, τα οποία σύντομα θα μπορεί να ανακοινώσει.

Στον ελεύθερο χρόνο της, η Kate σχεδιάζει comic strips με θέμα τα αγαπημένα της video games (κυρίως το MASS EFFECT), τα οποία δημοσιεύει στο tumblr blog της.

Kate Niemczyk Benoit Sokal

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Comicdom Con Athens 2017, για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο φεστιβάλ!