The Mighty Captain Marvel #1

Ενδιαφέρουσα απόπειρα για επανάκαμψη
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Mighty Captain Marvel #1

WriterMargaret StohlArtistRamon RosanasPublisherMarvel Comics

Όταν κυκλοφόρησε το CAPTAIN MARVEL, η Carol ήταν επικεφαλής της Alpha Flight, υπεύθυνη για την τέως S.W.O.R.D., σε έναν δορυφορικό σταθμό, έχοντας το νου τους για απειλές από το διάστημα. Κάτι σαν διαστημικός συνοριοφύλακας. Αφού τελείωσε το πρώτο run, όλα τα υπόλοιπα τεύχη αναλώθηκαν στις εσωτερικές διαμάχες, λόγω CIVIL WAR II, όπου προσπάθησαν με το ζόρι να την κάνουν “τον κακό”, καταστρέφοντας τον χαρακτήρα. Και τότε, ανακοινώθηκε πως τελειώνει η σειρά και θα βγει το THE MIGHTY CAPTAIN MARVEL. Δεν ήμουν ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς σιχαίνομαι την προσφιλή τακτική της Marvel να βάζει ένα εκατομμύριο επίθετα για να τονίσει τη “φρεσκότητα” μιας νέας σειράς.

Όμως, διάβασα το τεύχος #0, που σε εισάγει στη σειρά, δείχνοντας την καταπονημένη και γεμάτη τύψεις Carol, να έχει εφιάλτες με τον Iron Man, ενώ παράλληλα σπεύδει σε επανασύνδεση της φιλίας της με τη Jess (Spider-Woman). Και όλα αυτά, ενώ επιτέλους γύρισε στο πόστο της, στην Alpha Flight! Το τεύχος #1, όμως, πήρε μία απίστευτη και πολύ επίκαιρη τροπή. Η Cap πηγαίνει σε έναν καταυλισμό εξωγήινων προσφύγων, καθότι έχει χτυπήσει τη Γη προσφυγική κρίση προερχόμενη από το διάστημα(!), όπου κάποιοι προσπαθούν να απαγάγουν ένα παιδί Kree!

Ευελπιστώ σε ανάλογη συνέχεια, αν και ήδη κατόρθωσε να μου επαναφέρει το ενδιαφέρον στον χαρακτήρα! Στο τέλος του τεύχους, υπάρχει και συνέντευξη με το συγκρότημα The Pretty Reckless, για το τραγούδι που έγραψαν για τη σειρά video που θα συνοδεύει τα τεύχη, με τίτλο “Wild City”. Μπορείτε να δείτε το πρώτο εδώ.