Adaptation Film Festival

Η λογοτεχνία στον κινηματογράφο

Το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ, Adaptation Film Festival, εστιάζει αποκλειστικά σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων καθώς και graphic novels, και κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας, από τις 2 έως και τις 8 Φεβρουαρίου του 2017 στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» (Λεωφ. Συγγρού 106 – Μετρό Συγγρού-Φιξ).

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, συναντάμε δύο ταινίες οι οποίες αποτελούν μεταφορές από graphic novels, το αποκαλυπτικό, υποψήφιο για Goya, animation ΨΥΧΟΝΑΥΤΕΣ, ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ /PSICONAUTAS, LOS NIÑOS OLVIDADOS (βασισμένο στο ομώνυμο graphic novel), και την ταινία ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ (βασισμένο στο comic album, COULEUR DE PEAU: MIEL) η οποία θα προβληθεί στο πλαίσιο της δράσης “Petit Plan – Κινηματογράφος Για Εφήβους”.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου
00:15 Ψυχοναύτες, τα Ξεχασμένα Παιδιά / Psiconautas, los niños olvidados

(Alberto Vázquez & Pedro Rivero, Ισπανία, 2015, 76′)

Οι έφηβοι Μπέρντμποϊ και Ντίνκυ έχουν αποφασίσει να το σκάσουν από ένα νησί που το έχει ρημάξει η οικολογική καταστροφή: ο Μπέρντμποϊ κλείνεται στον εαυτό του, απομονωμένος από τον κόσμο, ενώ η Ντίνκυ ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι ελπίζοντας ότι ο Μπέρντμποϊ θα την ακολουθήσει.

 

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου
10:00 Εγκρίνεται η υιοθεσία – Προβολή αποκλειστικά για λύκεια της Αττικής

***Μέρος της δράσης Petit Plan***

Ο Γιουνγκ είναι σκιτσογράφος και – σύμφωνα με την ταυτότητά του – είναι 42 χρονών. Βέβαια ο ίδιος, προτιμά να θεωρεί ότι γεννήθηκε όταν ήταν 5 ετών, και τον βρήκε ένας αστυνομικός στους δρόμους της Σεούλ. Είναι ένας από τους 200.000 Κορεάτες που δώθηκαν για υιοθεσία σε όλο τον κόσμο. Ο Γιουνγκ αποφάσισε να γυρίσει για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα, να δει την χώρα των προγόνων του και ίσως να βρει τη βιολογική μητέρα του. Αυτό το ταξίδι θα του ξυπνήσει αναμνήσεις, θυμίζοντάς του τόσο το παιδί που ήταν, όσο και το ταξίδι του προς την ενηλικίωση.

To Adaptation Film Festival, είναι μια συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Για το πλήρες πρόγραμμα προβολών, καθώς και για τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το φεστιβάλ, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.adaptationfestival.gr

Adaptation Film Festival Info
2-8 Φεβρουαρίου 2017
Κινηματογράφος «Μικρόκοσμος»
(Λεωφ. Συγγρού 106, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ, τηλ.: 2109230081)

Εισιτήριο προβολής: € 6
Απογευματινές προβολές των 18:00: ελεύθερη είσοδος στους πρώτους 30 ανέργους / ΑμΕΑ με επίδειξη ισχύουσας κάρτας.

Ώρες λειτουργίας ταμείου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 2-8 Φεβρουαρίου, 17:00-23:00.

Προπώληση εισιτηρίων:
Αποκλειστικά στον Κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» από τις 16 Ιανουαρίου έως και 1 Φεβρουαρίου, ώρες 19:00-22:00.

Το Comicdom.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας του Adaptation Film Festival