Locke & Key: Small World

"Ξεκλειδώστε" τη φαντασία σας!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Locke & Key: Small World #1

WriterJoe HillArtistGabriel RodriguezPublisherIDW Publishing

Αν δεν έχετε διαβάσει το LOCKE & KEY – ένα λάθος που διόρθωσα μόνο αφού άνοιξε η Athens Comics Library! – να το διαβάσετε. Αν σας αρέσει ο Lovecraft, ή ο Richard Matheson, αγαπάτε το horror genre και διαβάζετε comics, σταματήστε ό,τι κάνετε και βουτήξτε στον κόσμο του LOCKE&KEY. Και θα πρότεινα να ξεκινήσετε από την αρχή και μετά να διαβάσετε το νέο αυτό τεύχος της σειράς.

Μετά, λοιπόν, από τέσσερα χρόνια και δύο βραβεία Eisner, οι δημιουργοί της υπέροχης αυτής σειράς επιστρέφουν και είμαστε όλοι εξαιρετικά χαρούμενοι. Και κυρίως γιατί “το ‘χουν” ακόμα. Το τεύχος είναι μικρό, οι Joe Hill και Gabriel Rodriguez έχουν βάλει όλη τους την τέχνη.

Μεταφερόμαστε στις αρχές του 20ου Αιώνα, οπότε και οι κόρες του Chamberlain Locke παίρνουν για δώρο ένα υπέροχο κουκλόσπιτο-ρέπλικα του Keyhouse, του σπιτιού τους. Θα ήταν ένα υπέροχο δώρο – παρά τα αναχρονιστικά σχόλια του μπαμπά, του τύπου “every young girl aspires to keep house and watch over a kitchen and children”, αλλά όχι στον κόσμο του LOCKE & KEY, εκεί που ο τρόμος κρύβεται πίσω από κάθε πόρτα. Κυριολεκτικά. Δεν θα πω περισσότερα, για να μη σας το χαλάσω.

Η ιστορία είναι ένας απίστευτος συνδυασμός φαντασίας, χιούμορ, σασπένς και τρόμου, και σας πληροφορώ ότι θα ήταν μια ιστορία που θα έλεγα σε παιδιά. Ο κόσμος που αγαπήσαμε μέσα από τη σειρά είναι παρών, αν και εδώ βλέπουμε την οικογένεια να χρησιμοποιεί τα ιδιαίτερα κλειδιά και τις σκιές με πολύ καθημερινό τρόπο, το οποίο έχει ενδιαφέρον. Το σχέδιο είναι, όπως πάντα, εξαιρετικό, σε απόλυτο συγχρονισμό με την ιστορία, πράγμα που δικαιολογεί και τον τίτλο “storytellers”, που δίνουν οι δημιουργοί στον εαυτό τους.

To LOCKE & KEY επέστρεψε, κυρίες και κύριοι!