Top 10 Villain Vs Villain Battles

Μερικές μάχες δεν χρειάζονται υπερήρωες για να είναι επικές!
5

Magneto vs. Apocalypse (X-Men: Omega #1)

1995WritersScott Lobdell, Mark WaidArtistRoger CruzMarvel Comics

Ο Magneto είναι, αναμφίβολα, ο κορυφαίος κακός που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ οι X-Men, με τον Apocalypse να έρχεται μάλλον στη δεύτερη θέση. Παρ’ όλα αυτά, στο AGE OF APOCALYPSE, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, με τον En Sabah Nur να αναλαμβάνει τον ρόλο του κεντρικού κακού, έχοντας καταλάβει σχεδόν όλον τον κόσμο, και τον Magneto να ηγείται της ηρωικής αντίστασης.

Όντας ένα crossover το οποίο περιλαμβάνει εννέα τίτλους, η πλοκή του AGE OF APOCALYPSE φαντάζει λίγο περίπλοκη. Ανεξαρτήτως, όλα καταλήγουν σε μια μάχη μεταξύ του Magneto και του Apocalypse. Ο Magneto, αρχικά, έχει το πάνω χέρι, φτιάχνοντας μια μεταλλική προστατευτική πανοπλία και αιφνιδιάζοντας τον τυραννικό Apocalypse. Οι οιωνοί τον ευνοούν ακόμη περισσότερο, με τον X-Man να καταφθάνει, βοηθώντας τον στην μάχη. Ο Apocalypse, φυσικά, καταφέρνει να απομακρύνει τον νεοφερμένο του αντίπαλο και ακινητοποιεί τον Magneto, βρισκόμενος, φαινομενικά, σε πλεονεκτική θέση. Καθώς, όμως, ο επίδοξος κατακτητής καγχάζει, ο Magneto καταφέρνει να ελέγξει την μεταλλική επένδυση της πανοπλίας του και σχίζει τον αντίπαλό του στα δύο, παίρνοντας την νίκη.

Πολλοί ίσως να αντιπαθούν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς δεν βγάζει και πολύ νόημα, αν το καλοσκεφτούμε. Πόσο αφελής ήταν ο Apocalypse, ώστε να δοκιμάσει την τύχη του – και με τόση σιγουριά, μάλιστα – εναντίον ενός εχθρού ο οποίος μπορεί να τον κερδίσει με τόσο μεγάλη άνεση; Ανεξάρτητα από τα μικρά plot holes, πάντως, η συγκεκριμένη σκηνή έδωσε ένα δυναμικό τέλος σε ένα από τα σημαντικότερα events στην ιστορία της Marvel.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1