Powerless S01E01

Wayne Or Lose
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Powerless

Season/EpisodeS01E01 WritersBen Queen, Justin Halpern, Patrick Schumacker DirectorMarc Buckland CastVanessa Hudgens, Danny Pudi, Alan Tudyk, Christina Kirk, Ron Funches, Jenny Pierson NetworkNBC

Μετά από την αποτυχημένη (δυστυχώς) προσπάθεια του NBC να αξιοποιήσει την τεράστια ζήτηση για σειρές βασισμένες σε comics με το CONSTANTINE, ήρθε η ώρα για μια ακόμα απόπειρα, το POWERLESS. Ένα sitcom, στο οποίο το πρωταγωνιστικό cast εργάζεται στην Wayne Security και σκοπός του είναι να φτιάχνει προϊόντα που σώζουν ανυπεράσπιστους πολίτες, οι οποίοι μπλέκονται άθελα τους σε υπερηρωικές μάχες.

Η Emily είναι η νέα διευθύντρια του τμήματος R&D και μαζί της φέρνει μια διαφορετική οπτική στα πράγματα, καθώς μόλις μετακόμισε στην Charm City και ενθουσιάζεται με την θέαση υπερηρώων. Οι συνεργάτες της, βέβαια, έχουν κουραστεί από τις καθημερινές μάχες, οι οποίες τους προκαλούν διάφορων ειδών προβλήματα.

Για πρώτο επεισόδιο, είναι μέτριο προς ικανοποιητικό. Κάποια αστεία είναι πετυχημένα, υπάρχουν οι βάσεις για διάφορες κωμικές καταστάσεις στο μέλλον, μένει να δούμε αν το cast θα βρει την απαραίτητη χημεία και αν οι συγγραφείς θα χρησιμοποιήσουν δημιουργικά τις ευκαιρίες που τους παρέχονται, όντας μέρος ενός υπερηρωικού κόσμου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να διακωμωδήσουν το υπερηρωικό είδος και τα κλισέ που το περιβάλλουν.

Κάπου στα ράφια του NBC, υπάρχει ένας πρώτος πιλότος για την σειρά – πολύ καλύτερος, σύμφωνα με όσους τον έχουν δει – στον οποίο υπάρχουν πολύ περισσότερες αναφορές σε χαρακτήρες της DC (και όχι κυρίως στον Bruce Wayne, όπως γίνεται στον ξαναδουλευμένο πιλότο).

Το highlight του επεισοδίου; Τα opening credits. Πανέμορφα, κομψά, ρετρό, άκρως… κομιξικά.