Ladycastle #1

Όμορφο εξώφυλλο, αλλά λίγα πράγματα πέρα απ' αυτό...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ladycastle #1

WriterDelilah DawsonArtistAshley A. WoodsPublisherBoom! Studios

Το τετράτευχο mini series της Boom!, LADYCASTLE, αρχίζει σαν παραμυθάκι, με μία πριγκίπισσα να κοιμάται στον πύργο της. Δεν είναι η ωραία κοιμωμένη, βέβαια, έτσι ξυπνάει από τον κόκορα και ξεκινά να ασκεί τα καθημερινά, πριγκιπικά καθήκοντα της. Θα ανακαλύψουμε, επίσης, ότι η πριγκίπισσα είναι κλειδωμένη στον πύργο αυτόν, τα τελευταία 6 χρόνια, καθώς και ο βασιλιάς τη φυλάει εκεί μέχρι να παντρευτεί.

Ο βασιλιάς Mancastle έχει πάει σε εκστρατεία για την προστασία του βασιλείου, μαζί με ολόκληρο τον ανδρικό πληθυσμό του παλατιού. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, πεθαίνουν όλοι, εκτός από έναν επιζώντα. Θα δούμε, έτσι, τις γυναίκες του παλατιού και τις μικρές ηρωίδες (η πριγκίπισσα, η αδερφή της και μία φίλη της) να αναλαμβάνουν τόσο την ίδια τη βασιλεία του παλατιού, όσο και την προστασία του.

Το σχέδιο είναι αρκετά όμορφο, αν και κάποιες φορές δείχνει κάπως “άδειο” και με χάλασε το πόσο “ψηφιακό” φαίνεται σε κάποια panels το coloring. Η ιστορία, δυστυχώς, μου φάνηκε υπερβολικά αδιάφορη. Δείχνει να προσπαθεί να κάνει ένα mash-up από διάφορα παραμύθια με πρωταγωνίστριες τις μικρές ηρωίδες, αλλά πραγματικά δεν μου κέντρισε καθόλου το ενδιαφέρον.

Το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους ήταν πολύ όμορφο και με ώθησε να το διαβάσω εξαρχής. Ίσως το δεύτερο εξώφυλλο καταφέρει το ίδιο.