Arrow S05E12

Bratva
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Arrow

Season/EpisodeS05E12 WritersGreg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg, Oscar Balderrama, Emilio Ortega Aldrich DirectorBen Bray CastStephen Amell, David Ramsey, Emily Bett Rickards, Echo Kellum, Rick Gonzalez, Paul Blackthorne, Joe Dinicol NetworkThe CW

Μετά την περσινή σεζόν, είχα εγκαταλείψει τις ελπίδες πως το ARROW θα επανέλθει στο να είναι μια καλή σειρά. Έτσι, ακόμη αντιμετωπίζω με σχετική δυσπιστία την ανοδική, ποιοτικά, πορεία που σημειώνει ο πέμπτος κύκλος.

Στο τελευταίο επεισόδιο, η ομάδα καλείται να πάει στη Ρωσία, ώστε να εντοπίσει τον στρατηγό Walker, ο οποίος έχει διαφύγει εκεί, έχοντας στην κατοχή του μια πυρηνική κεφαλή. Όλα τα μέλη της Team Arrow παίρνουν τον απαραίτητο τηλεοπτικό χρόνο, εξαιρετικός για άλλη μία φορά ο Anatoli, ενώ σε καλή κατεύθυνση κινούνται οι σκηνές μεταξύ Rene και Quentin, οι οποίοι δημιουργούν μια απρόσμενα ενδιαφέρουσα δυναμική. Στο τέλος του επεισοδίου, η ομάδα είναι κατά ένα μέλος φτωχότερη, αφού κάποιος αποχωρεί.

Ένα από τα θετικά όλης της σεζόν, είναι ο τρόπος που εστιάζει στο τρίγωνο Oliver, Diggle, Felicity, ενώ παράλληλα αφήνει περιθώρια στην υπόλοιπη ομάδα να εξελιχθεί. Εδώ, θα ήθελα να προσθέσω πως ήταν σοφή η επιλογή της σειράς να κάνει ξανά reboot την Black Canary, καθώς η Dinah μοιάζει να είναι πολύ πιο κοντά στην αναμενόμενη απεικόνιση του χαρακτήρα. Μόνο αρνητικό, η ίσως υπερβολική οικειότητα με τον Oliver, σε τόσο σύντομο χρόνο, δεδομένου ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο προηγούμενο επεισόδιο.

Το ARROW φέτος περνάει την καλύτερη χρονιά του από την εποχή της δεύτερης σεζόν. Και ενώ όλα στο επεισόδιο λειτουργούν σωστά, το twist στο τέλος νομίζω πως δείχνει σημεία κορεσμού κι επιστροφής σε αχρείαστες φόρμες, που έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Ας ελπίσουμε ότι κάνω λάθος.