Top 10 Superhero Couples

Έρως ανίκατε μάχαν - A Valentine's Day special

Η ζωή ενός υπερήρωα είναι, συνήθως, μοναχική. Η καταπολέμηση του εγκλήματος είναι full time job και δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια στους ήρωες να ασχοληθούν με την προσωπική τους ζωή. Παρ’ όλα τα εμπόδια και τα… fan fiction ορισμένων συγγραφέων, κάποια ζευγάρια κατάφεραν να ξεχωρίσουν, να διατηρήσουν την επαφή τους και όχι μόνο να στιγματίσουν τη βιομηχανία της 9ης Tέχνης, αλλά και να γίνουν διάσημα σε κοινό που δεν είχε επαφή με τα comics, χάρη κυρίως στα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά adaptations.

Η εξέλιξη του τρόπου απεικόνισης των ζευγαριών ακολούθησε πιστά (ή ίσως και λίγο αργοπορημένα, στα πρώτα βήματα της βιομηχανίας), την κοινωνία. Από την εποχή που ο Superman τιμωρούσε την Lois, βάζωντας ένα robot να τη δείρει, εώς τον gay γάμο του Northstar το 2012, η βιομηχανία δειλά-δειλά κατάφερε αντί να ακολουθεί απλά την κοινωνία, να είναι υπόδειγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι σχέσεις.

10

Ralph Dibny & Sue Dibny

DC Comics

Το Top 10 ανοίγει με ένα ζευγάρι, που είναι μάλλον το λιγότερο διάσημο της λίστας. Πιθανώς πιο άγνωστο και από πολλά αλλά ζευγάρια που θα μπορούσαν να πάρουν την θέση του. Και αυτό γιατί έχει ελάχιστη, εώς καθόλου, απεικόνιση σε άλλα υπόλοιπα Μέσα. Παρ’ όλα αυτά, πιθανώς να είναι το πιο αγαπημένο.

Δυστυχώς, η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του ζευγαριού είναι αυτή του IDENTITY CRISIS, που ξεκινά με το θάνατο της Sue στα γενέθλια του συζύγου της. Ένα από τα τρία comics στη ζωή μου, που με έχουν κάνει να δακρύσω διαβάζοντας τα και ένας από τους τελευταίους θανάτους που πραγματικά είχε απήχηση στο αναγνωστικό κοινό. Η σκηνή της δολοφονίας της Sue, με τον Ralph ανήμπορο να αντιδράσει, καθώς τα άκουγε όλα από το τηλέφωνο, είναι απλά συγκλονιστική.

Ο Ralph πέθανε κι αυτός στη συνέχεια, όμως κανένας δεν δάκρυσε. Για όλους τους ρομαντικούς, ο θάνατος των δύο χαρακτήρων τους ένωσε, και στο τέλος του, το ζευγάρι πλέον λειτουργούσε ως δίδυμο ντεντέκτιβ-φάντασματα. Μπορεί να ακούγεται σαχλό, αλλά στους τρίτους συχνά ο έρωτας φαίνεται σαχλός.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1