Top 10 Superhero Couples

Έρως ανίκατε μάχαν - A Valentine's Day special
9

Hank Pym & Janet Van Dyne

Marvel Comics

Παρά τα διάφορα επίπεδα ρεαλιστικότητας που έχουν διανύσει οι σχέσεις ανά τα χρόνια, το happy end ως επίλογος είναι ένα κοινο γνώρισμα αρκετών καταστάσεων τις οποίες βιώνουν οι ήρωες. Όμως, οι original Wasp και Ant-man, η Janet Van Dyne και ο Hank Pym, παρά το γεγονός ότι αποτελούσαν για χρόνια ζευγάρι, καθώς και ιδρυτικά μέλη των Avengers και από τους πιο κλασικούς χαρακτήρες, στο τέλος η μοίρα είχε γραμμένα για αυτούς ξεχωριστά μονοπάτια.

To σχεδιαστικό λάθος, το οποίο απεικόνιζε τον Hank να βιοπραγεί εις βάρος της Janet, ήταν η είσοδος στον δρόμο του διαζυγίου από τον οποίο δεν υπήρχε γυρισμός. Και στα ερείπια αυτού του διαζυγίου, ήρθε ο Mark Millar με το ULTIMATES, και τη επέκταση αυτής της βίαιης συμπεριφοράς, κάτι που αποτέλεσε την ταφόπλακα της σχέσης των δύο χαρακτήρων.

Τόσο οι Janet Van Dyne όσο και ο Hank Pym απέχουν από την ενεργό δράση και τις εμφανίσεις στα comics (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας), με τους διαδόχους τους, όμως, να πρωταγωνιστούν ακόμα. Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1