Top 10 Superhero Couples

Έρως ανίκατε μάχαν - A Valentine's Day special
5

Apollo & Midnighter

DC Comics

Η μόνη επιλογή της λίστας που αφορά ομόφυλα ζευγάρια, είναι η παραποιημένη εκδοχή των Superman και Batman στο σύμπαν της Wildstorm. Οι Apollo και Midnighter έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο STORMWATCH #4, ως ζευγάρι. H σχέση τους εμφανίζει όλα τα γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν τα gay ζευγάρια στα comics (μονογαμία, πολύχρονες σχέσεις), αν και ως χαρακτήρες απέχουν από τη στερεότυπη απεικόνιση των gay χαρακτήρων στα υπόλοιπα Μέσα.

Παρότι ήταν ο πρώτος gay γάμος στα mainstream comics to 2002 στο 29ο τεύχος του AUTHORITY, δεν κέντρισε την προσοχή των media και των fans στα ίδια επίπεδα που το κατάφερε το ASTONISHING X-MEN #51, στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο γάμος του Northstar με τον “κοινό θνητό” σύντροφο του, Kyle Jinadu (του οποίου ανάθεμα αν θυμάται κανείς αναγνώστης το όνομα), καθώς ήταν πιο high profile τίτλος.

Σε αντίθεση, όμως, με το ζευγάρι της Marvel, που μετά τον γάμο πήγε ένα ταξίδι του μέλιτος στη χώρα των αζήτητων χαρακτήρων, το ζευγάρι των Apollo και Midnighter προχώρησε στην υιοθεσία ενός ανήλικου υπερήρωα, πύκνωσαν τις εμφανίσεις τους στα comics, και αυτή την περίοδο έχουν ακόμη και τον δικό τους τίτλο.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1