Top 10 Superhero Couples

Έρως ανίκατε μάχαν - A Valentine's Day special
4

Bruce Wayne & Selina Kyle

DC Comics

Πολλές οι θηλυκές κατακτήσεις του playboy Bruce Wayne, στα περίπου 80 χρόνια ιστορίας του. Άλλες υποχρεωτικές, για να διατηρήσει το celebrity status του, άλλες πιο σκοτεινές. Αναμφίβολα, η σχέση του που είναι πιο δημοφιλής και πέρα από τον χάρτινο κόσμο, είναι η σχέση αγάπης και μίσους με την villainess/anti-heroine Catwoman.

H Selina Cyle εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πρώτο τεύχος του BATMAN στη golden age, ως villain. Και όσο και αν ήταν δύσκολο για τον Batman, τον μοναχικό σκοτεινό ιππότη, να διατηρήσει μια σχέση, άλλο τόσο η εγκληματική φύση της Catwoman αποτελούσε τροχοπέδη στην ευτυχία του ζευγαριού. Τόσο για τις ανάγκες της πλοκής αλλά και παρασκηνιακά, καθώς η Comics Code Auathority (το ΕΣΡ των αμερικάνικων comics) απαγόρευε τις σχέσεις μεταξύ ηρωών και εγκληματιών, η σχέση τους ποτέ δεν οδήγησε σε ένα ευτυχισμένο φινάλε.

Αργότερα, η Selina εμφανίστηκε ξανά στα comics, και απέκτησε μια κόρη με τον Batman στην Earth-2, την Huntress. Η σχέση τους βρέθηκε στο προσκήνιο, στην ταινία BATMAN RETURNS, καθώς και σε άλλες εμφανίσεις τους στην μικρή και τη μεγάλη οθόνη, και παρά την διασημότητα τους και τα “θέλω” των fans, αν είχαν προφίλ στο Facebook, η μόνιμη κατάσταση τους θα ήταν “it’s complicated”.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1