Justice League 15

Δεν καταφέρνει να κάνει τη διαφορά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #15

WriterBryan HitchArtistFernando PasarinPublisherDC Comics

Στο JUSTICE LEAGUE #15, η δημοφιλής ομάδα της DC έρχεται αντιμέτωπη με μία μυστηριώδη αίρεση, της οποίας τα μέλη είναι αποφασισμένα να εξαλείψουν όλους τους superheroes, με την βοήθεια ορισμένων πολύ ισχυρών εκρηχτικών μηχανισμών. Για να τους σταματήσουν, οι ήρωες της Justice League μεταφέρονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, προσπαθώντας να εντοπίσουν και να απενεργοποιήσουν τις βόμβες.

Όταν ένα comic έχει σύνθετη πλοκή, καλό θα ήταν να έχει και ενδιαφέρουσα ιστορία, ώστε να ενθαρρύνει τον αναγνώστη να συνεχίσει και να βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που εμφανίζονται. Δυστυχώς, το τεύχος δεν είναι τρομερά ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα η υπερβολική περιπλοκότητα να επιβαρύνει. Σε αυτό, βέβαια, συμβάλλει όχι μόνο η ίδια η ιστορία, αλλά και η αφήγηση των Hitch/Pasaris, που κάνει την πλοκή να φαντάζει ακόμα πιο χαοτική.

Βέβαια, το JUSTICE LEAGUE #15 έκρυβε και ορισμένα θετικά στοιχεία, όπως η προθυμία του Hitch να αναφερθεί – αν και συνοπτικά – στα γεγονότα του FLASHPOINT και των CRISIS, αλλά και το σχέδιο του Fernando Pasarin. Το δυνατό σημείο του καλλιτέχνη είναι τα τοπία, καθώς καταφέρνει να μας παρουσιάσει, με δημιουργικό τρόπο, τόσο τον ουτοπικό κόσμο της Legion of Super-Heroes, όσο και το δυστοπικό μέλλον, στο οποίο η Washington έχει καταστραφεί.

Μιας και είναι η αρχή ενός καινούριου arc, θα δώσω λίγο “αέρα” στον Hitch. Σε γενικές γραμμές, πάντως, το τεύχος δεν με ενθουσίασε και δεν το προτείνω με βεβαιότητα ούτε στους fans της Justice League, ούτε σε όσους θα ήθελαν να αρχίσουν να διαβάζουν την σειρά.