Baltimore: The Red Kingdom #1

Ο πόλεμος εναντίον του Κόκκινου Βασιλιά κλιμακώνεται
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Baltimore: The Red Kingdom #1

WritersMike Mignola, Christopher GoldenArtistPeter BergtingPublisherDark Horse Comics

Τα πράγματα είναι πολύ μαύρα για τους εχθρούς του Red King. Η επέλαση των δυνάμεων του φαίνεται ασταμάτητη, τα βαμπίρ είναι, πλέον, πρόβλημα ήσσονος σημασίας για την ανθρωπότητα, όταν υπάρχουν οι μάγισσες, τα απέθαντα τέρατα και τα τεράστια σαρκοφάγα σκουλήκια. Η ομάδα του Baltimore είναι σκορπισμένη σε διάφορες γωνιές της Ευρώπης, ο Riggo κλεισμένος σε κάποιο μοναστήρι, ο Harish και ο Mr. Kidd είναι στην πρώτη γραμμή των φρικτών μαχών και ο ίδιος ο Baltimore χαμένος από προσώπου γης.

Άλλη μια συναρπαστική προσθήκη στο έπος του Baltimore, η οποία είναι επιφορτισμένη με το πρόσθετο βάρος ενός επερχόμενου τέλους, για να γίνεται ακόμη πιο αγωνιώδης και μεγαλοπρεπής. Οι χαρακτήρες αποκτούν, μέσα στο σκοτεινό κλίμα του πολέμου, μια διαφορετική βαρύτητα και σοβαρότητα, απ’ ότι στα προηγούμενα κεφάλαια του BALTIMORE.

Ο Bergting, με artwork εκθαμβωτικό, ως συνήθως, όχι απλά αποδίδει εξαιρετικά το λίγο πιο σκοτεινό ύφος της νέας ιστορίας, αλλά και μας προσφέρει μια από τις καλύτερες μέχρι τώρα δουλειές του, με ένα double spread που άξιζε, με το παραπάνω, τα τουλάχιστον πέντε λεπτά θαυμασμού που του αφιέρωσα, και story telling σαφώς ανώτερο από αυτά που μας έχει συνηθίσει.

Αν είναι να είναι αυτή η αρχή του τέλους του BALTIMORE, θα είναι, τουλάχιστον, ένα ένδοξο τέλος, από αυτά που μόνο ο Mignola ξέρει να προσφέρει στους αναγνώστες του.