Hellblazer #6

Μέτρια συνέχεια για μία πολλά υποσχόμενα σειρά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Hellblazer #6

WriterSimon OliverArtistPia GuerraPublisherDC Comics

Ποιός δεν αγαπά τον John Constantine; ΟΚ, κανείς από τους γύρω του δεν τον αγαπά, αλλά εγώ μιλάω για τους αναγνώστες/θεατές του. Είναι ένας αξιαγάπητος, αγενής, άγγλος εξορκιστής, με καρδιά από χρυσό… μερικές φορές. Πάλι καλά για την Mercury, αυτή είναι μία από αυτές τις φορές.

Σε αυτό το τεύχος, ο Constantine προσπαθεί να μάθει τί είδε η Mercury στο “όνειρό” της και… πάνω-κάτω αυτό μόνο. Για μια σειρά που λέγεται Hellblazer, το συγκεκριμένο τεύχος έχει πολύ λίγο Hellblazer μέσα. Καταλαβαίνω, βέβαια, πως πρέπει να υπάχουν και τέτοια τεύχη σε μία ongoing σειρά, αλλά εδώ το παρακάνουν. Ο John εμφανίζεται μόνο στην αρχή και στο τέλος ολόκληρου του τεύχους. Γενικά, έχω απογοητευτεί λίγο από αυτή τη σειρά (αλλά κι από το Rebirth σαν σύνολο) και πιστεύω πως ο παλιός, καλός Hellblazer είχε πολύ πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες, με πολύ καλύτερους χαρακτήρες. Επίσης, το γεγονός ότι προσπαθούν να κάνουν τον Constantine λίγο πιο “PG-13”, είναι απλά προσβλητικό.

Έχουμε συνηθίσει τον John να ρίχνει μπινελίκια απο εδώ κι απο εκεί, και οι βίαιες σκηνές εγκλήματος να είναι εντελώς graphic. Τώρα, ο Constantine έχει αφήσει λίγο τον παλιό του χαρακτήρα και αρχίζει να πλησιάζει τα όρια του κλασσικού “good guy”. Ελπίζω αυτό να αλλάξει στο μέλλον, γιατί ο Hellblazer αξίζει πολλά περισσότερα.