The Wild Storm #1

Who's your daddy?

Ακόμη και αν κάποιος είναι πρωτάρης στον χώρο των comics, σίγουρα θα έχει ακούσει το όνομα του Warren Ellis. Για πολλούς, ο δημιουργός αυτός αποτελεί εγγύηση, κάτι το οποίο αποδεικνύει και με το THE WILD STORM #1.

Στο πρώτο τεύχος της σειράς, η Zealot λερώνει τα χέρια της με αίμα και η προβληματισμένη Angie Spica περιπλανιέται στους δρόμους μοναχικά, ψάχνοντας για μια αλλαγή. Ο Deathblow, υπό τις διαταγές του Miles Craven, προσπαθεί να δολοφονήσει τον Jacob Marlowe, αλλά αποτυγχάνει, ενώ ο Marlowe, με τη σειρά του, συζητά τους προβληματισμούς του με την Void…

Αν και οι σελίδες είναι λίγες, ο Ellis καταφέρνει να επαναδιατυπώσει εύστοχα πολλούς από τους αγαπημένους χαρακτήρες – τόσο εύστοχα, μάλιστα, που καταφέρνει να κινεί την περιέργεια των παλιών και πιστών fans, αλλά και να τραβά το ενδιαφέρον ενός νέου και πιο άπειρου αναγνώστη. Δολοπλοκίες, φουτουριστικοί κόσμοι, έξυπνοι διάλογοι… Η αρχή, σεναριακά τουλάχιστον, είναι πολλά υποσχόμενη, με το πρώτο τεύχος να διαθέτει όλα τα συστατικά για την επιτυχία: μυστηριώδη πλοκή, που σε αιχμαλωτίζει, και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, για τους οποίους θέλεις να μάθεις περισσότερα (ο Miles Craven κλέβει την παράσταση).

Σχεδιαστικά, η επιλογή του Jon Davis-Hunt ίσως να ξάφνιασε αρκετούς από εμάς, παρ’ όλα αυτά, ο καλλιτέχνης συμβάλλει σημαντικά, με την αξιόλογη προσπάθειά του, στη μοντέρνα επαναδιατύπωση του μύθου της εκδοτικής. Το σχέδιο διαφέρει από τις συνηθισμένες απεικονίσεις των χαρακτήρων, αλλά, στην τελική, αυτό δουλεύει υπέρ του comic. Μια νέα αρχή – αυτό μας υπόσχονται, αυτό παίρνουμε!

Wild Storm 1

Να σημειωθεί, πάντως, για όσους περιμένουν ένα τυπικό superhero comic της αμερικάνικης βιομηχανίας, ότι το THE WILD STORM απέχει πολύ από τα καθιερωμένα πρότυπα. Ο χαρακτήρας της σειράς φαίνεται ότι θα είναι κάπως πιο light, αν και, σίγουρα, οι εξελίξεις θα ακολουθήσουν με γοργούς ρυθμούς, όσο προχωράμε προς το τέλος. Στο σύνολο, θα δούμε 24 τεύχη (επιτέλους, να και μια σειρά που θα καταλήγει κάπου) και, σύμφωνα με τον ίδιο τον Ellis, κάθε έξι τεύχη θα αποτελούν και ένα μικρό storyline.

Ελπίζω οι περισσότεροι να συμφωνούν μαζί μου και να μην με θεωρούν – στην καλύτερη – κάποιον παλαβό νεωτεριστή, ή – στην χειρότερη – κανέναν άμυαλο χίπστερ. Το εγχείρημα του Ellis θα κριθεί και από άλλους, με μεγαλύτερη γνώση πάνω στο σύμπαν της Wildstorm από εμένα, αλλά, προσωπικά, θεωρώ ότι η αρχή ήταν κάτι παραπάνω από δυναμική. Στην τελική, μπορεί την πλειοψηφία των χαρακτήρων αυτών να τη δημιούργησε το δίδυμο Jim Lee και Brandon Choi, αλλά εδώ ο Ellis τους αναπτύσσει τόσο καλά, πού αν τους ρωτούσες “Who’s your daddy?”, θα δυσκολεύονταν να σου απαντήσουν…