Super Sons #1

Μένουμε πάντα παιδιά!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Super Sons #1

WriterPeter J. TomasiArtistJorge JimenezPublisherDC Comics

Δεν περίμενα να διασκεδάσω τόσο τελικά με αυτό το τεύχος! Τυχαίνει δυστυχώς μεγαλώνοντας να ξεχνάμε πολλές φορές να χαλαρώσουμε και όταν τελικά τα καταφέρνουμε είναι για λίγο. Στην ηλικία γύρω από τα 10, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ψάχνουμε τις ευκαιρίες να αποδείξουμε ότι “μεγαλώσαμε”, κάτι που, αν πράγματι ξέραμε τι σημαίνει, δεν θα το κάναμε. Σε αυτό το comic, θα θυμηθείτε πώς ήταν όταν, σαν παιδιά, προσπαθούσατε να εισέλθετε στον κόσμο των ενηλίκων!

Ο Damian Wayne a.k.a. Robin και ο John Kent a.k.a. Superboy, προσπαθούν να μοιάσουν στους μπαμπάδες τους. Βασικά όμως, είναι ήδη οι καρικατούρες των μπαμπάδων τους σε μικρή συσκευασία. Ο μεθοδικός και ταλαντούχος τσόγλανος, γιος του Batman, αυτός ο τύπος που οι μαμάδες μας δεν θα ήθελαν να κάνουμε παρέα, διαφθείρει τον αγνό και καλόβουλο σούπερ-γιο, παρασέρνοντάς τον σε νυχτερινές περιπέτειες με αρκετά μπλεξίματα. Η ιστορία αρχίζει με τους δύο πιτσιρικάδες να τρέχουν, κυνηγημένοι από ρομποτικά ομοιώματα, ενώ το τεύχος κλείνει με τους δυο ανήλικους υπερήρωες να προσπαθούν να είσβάλουν στη LexCorp νυχτιάτικα και να πιάνονται στα πράσα.

Σε γενικές γραμμές, το comic παρωδεί τις ιστορίες των main characters της DC, δεν χάνει, όμως, την ευκαιρία να θίξει τα σοβαρά θέματα της ανηλικότητας, όπως τη στάση απέναντι στον σχολικό εκφοβισμό. Με εκπληκτικό τρόπο, o Peter J. Tomasi συνδυάζει στοιχεία, όπως δράση, αθωότητα, παιδική αφέλεια, χιούμορ και ενήλικη διάσταση, με τρόπο που κάνουν το τεύχος κατάλληλο για παιδιά και ενήλικες, ενώ το άψογο artwork του Jorge Jimenez είναι η απόλυτη έμφαση στα ανωτέρω.