He-Man/Thundercats #5

Απογοητευτικό τεύχος, αλλά με ελπιδοφόρο φινάλε...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

He-Man/Thundercats #5

WriterRob DavidArtistFreddie E. Williams IIPublisherDC Comics

Απογοήτευση με κατέκλυσε, διαβάζοντας το πέμπτο τεύχος της crossover σειράς. Το προηγούμενο τεύχος μας είχε αφήσει στα κρύα του λουτρού, καθώς, αφού ο Lion-O μονομάχησε με τον He-Man, συμμάχησαν και ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης και να τους διαλύσουν όλους. Έτσι, περίμενα μια επική σύγκρουση ανάμεσα στους ήρωες και στους δυο κακούς.

Όμως, η DC είχε άλλα σχέδια. Έσβησε όλη τη επιθυμία που είχα για γαμάτη δράση, παραδίδοντας ένα πολύ αδιάφορο τεύχος. Προς τεράστια μου έκπληξη, οι Lion-O και He-Man δεν εμφανίζονται ούτε σε μια σελίδα, κάτι που, πραγματικά, ήταν απρόσμενο, καθώς μετά το προηγούμενο τεύχος που ήταν αντίπαλοι, περίμεναμε λογικά να δούμε εδώ τη συνεργασία τους. Έτσι, έχουμε ένα τεύχος χωρίς κεντρικούς ήρωες και παρακολουθούμε ατελείωτες σκηνές, μονότονης και άνευρης δράσης. Σε αυτές, συμμετέχουν χαρακτήρες που παίζει και να μην είχες δει ποτέ, ή να μην σε ένοιαζαν, κάνοντας ουσιαστικά “το τίποτα”. Παλεύουν, παλεύουν και στο τέλος πάλι στον ίδιο παρανομαστή καταλήγουν.

Το τεύχος θα ήταν εντελώς χάσιμο χρόνου, αν δεν έκανε εκρηκτικό φινάλε. Ο Mumm-Ra και ο Skeletor, αποφασίζουν πως πρέπει να δράσουν άμεσα και έτσι επικαλούνται τα αιώνια πνεύματα του κακού, για τελευταία φορά. Το αποτέλεσμα είναι ότι συγχωνεύονται σε ένα νέο, ανίκητο όν. Για να δούμε πως θα τελειώσει η σειρά…